Gaykrant krijgt zendtijd op Pride TV

Tijdens Pride Amsterdam verandert de naam SaltoTV in Pride TV en wordt Salto Radio Pride FM. We spreken met Joris van de Sande van SaltoTV over de ontwikkeling van Pride TV, waar voor het eerst ook Gaykrant aan deelneemt.

Tekst: Rick van der Made

Joris van de Sande is medeverantwoordelijk voor de programmering van Salto en is relatiemanager van de zender. Daarmee is hij het gezicht naar buiten toe en onderhoudt hij de contacten met programmamakers en alle (culturele) instellingen. Daarnaast is hij de voice-over van de Saltokanalen

‘We gaan nu het vierde jaar in met Pride TV,’ zegt Joris van de Sande. ‘We zijn klein begonnen. Vier jaar geleden ontstond vanuit Salto het idee om Pride TV te gaan maken. Daar zijn we mee naar Danny de Vries gestapt, destijds de persman van Pride en al gauw ontstond het idee om gedurende Pride de naam Salto TV te veranderen in Pride TV.

De eerste twee jaren waren kleiner van opzet, maar door de komst van corona vielen alle buitenactiviteiten weg en werd de vraag om meer programma’s groter. Op dat moment is OUTtv ingestapt. Salto verzorgt de dagelijkse live programmering tussen 12.00 en 19.00 uur, waarna OUTtv het van ons overneemt met programma’s die niet live zijn. Met de live programmering bieden we aandacht aan het gehele scala van de regenbooggemeenschap: van trans tot sport, van pan tot non-binair, van gay tot drag.

Ikzelf mag dagelijks het afsluitende programma doen. Dat is van 18.00 tot 19.00 uur en heet Joris Live, waarin ik allerlei gasten uit de regenbooggemeenschap op bezoek krijg.

Pride TV wordt elk jaar groter. We zien toenemende interesse vanuit AT5 en RTV NH, en we hopen dat BNNVARA of KRO-NCRV ook content gaan aanleveren. Het zou mooi zijn voor de communtiy als de programmering landelijk gaat.

Eigenlijk gaat de samenwerking tussen Salto en Gaykrant al heel ver terug. Ik ben dan ook verheugd dat jullie programma FRUITTV in onze dagelijkse ‘Pride Carrousel’ wordt opgenomen en dus elke dag op verschillende momenten langskomt. Het wordt een mooie Pride met een mooie programmering op Pride TV.’

Klik hier voor het volledige programma van Pride TV

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.