Gaykrant wordt mediapartner van Roze Zaterdag Leeuwarden

Gaykrant is de nieuwe mediapartner van Roze Zaterdag Leeuwarden. De komende maanden zullen wij daarom op onze website en via onze sociale-mediakanalen regelmatig nieuws van en over Roze Zaterdag 2021 brengen. Roze Zaterdag is dit jaar op 16 oktober, nadat het evenement al twee keer (op 21 juni 2020 en 19 juni 2021) werd afgelast.  

Tekst: Gaykrant en RZL 

Gaykrant vult het mediapartnerschap onder meer in met interviews met betrokkenen van Roze Zaterdag 2021. Ook zullen wij publiceren over het programma en de evenementen die in aanloop van Roze Zaterdag plaatsvinden. ‘Het was min of meer een logische zaak om ons als mediapartner aan de organisatie in Leeuwarden te verbinden,’ zegt Rick van der Made, hoofdredacteur van Gaykrant, ‘Dit evenement is de jaarlijkse hoogmis voor de Nederlandse LHBT+er. Daar wil, nee daar móet je als Gaykrant bij zijn.’

Over Gaykrant

Gaykrant verscheen tot 2013 als tijdschrift en is sinds 2017 een goed – en steeds beter – bekeken online magazine en mediumplatform. Gaykrant trekt gemiddeld 40.000 unieke bezoekers per maand, met vele tienduizenden extra op facebook, twitter en instagram. Vooral de laatste jaren is een toename merkbaar. Projectleider van de Roze Zaterdag-organisatie in Leeuwarden is Margot Hoiting: ‘Met even hoogwaardige als kritische publicaties raakt Gaykrant de samenleving al vele jaren rechtstreeks in het roze hart. Wij zijn daarom blij dat we de komende samen zullen optrekken.’ 

Over Roze Zaterdag

Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni. De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (lhbti’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten. 

Meer informatie: www.rozezaterdag2021.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.