Fleur Bonnewits: muzikaal voorbeeld voor de queer community

Fleur Bonnewits is een jong muzikaal talent met al een indrukwekkende muzikale portfolio. Ze wil graag een voorbeeld zijn voor de queer community en hoopt met haar muziek mensen te helpen in hun ontwikkeling. Naast het feit dat ze zingt, speelt ze gitaar, toetsen en basgitaar. Uiteraard zijn ook meerdere van haar demo’s toegevoegd aan dit artikel. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze jonge vrouw. 

Tekst: Floor Brands
Foto’s: Joyce van Doorn

Kun je wat over jezelf vertellen? 

‘Ik ben Fleur Bonnewits en ik ben 18 jaar. Ik zit in het laatste jaar van het VWO en begin volgende week met mijn examens. Ik combineer mijn middelbare school met de vooropleiding van het conservatorium en ik begin na de zomer aan het conservatorium, met als hoofdvak Creative Production, en aan de universiteit waar ik Arts & Culture Studies zal studeren. De afgelopen jaren heb ik veel met een band gespeeld, maar merkte dat ik me toch meer wilde focussen op mijn eigen muziek. Ik ben toen gestopt met de band. Ik ben meer dan twee jaar samen met mijn vriendin. 


Wat is jouw eigen muziekstijl? 

Ik vind het lastig om het onder één genre te plaatsen. Er zit wel altijd een akoestische gitaar en uiteraard zang in. Daarnaast werk ik voor mijn nieuwe nummers samen met een cellist, altviolist en drummer. Ik ken deze muzikanten van school. Superleuk om dan met z’n allen tot een resultaat te komen. Ik heb een hele brede muziekinteresse: dit gaat echt van pop via folk naar musicalsoundtracks. Ik denk dat mijn stijl een beetje tussen deze stijlen in zit. In mijn nummers probeer ik mijn persoonlijke proces te vertalen naar kunst. Muziek geeft mij de mogelijkheid om mijn verhaal te vertellen. 

 Wat is je verhaal? 

 Drie jaar geleden ben ik van school veranderd en het jaar dat daar aan vooraf ging zat ik met mezelf in de knoop. De afgelopen jaren ben ik erg gegroeid en in mijn muziek hoor je de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Die ontwikkeling naar mezelf. Het oké zijn met mezelf. Ik zal volgend jaar beginnen aan twee nieuwe hoofdstukken in mijn leven. De afgelopen jaren hebben hier naartoe geleid.  

 Je bedoelt dat je niet één, maar twee studies gaat doen?  

Ja. Ik houd wel van een uitdaging. Ik ben blij dat ik dat kan en mag doen. Ik leef nu echt in een fijne bubbel, waar we elkaar accepteren zoals we zijn. En met veel creatieve mensen om mij heen. Muziekmaken, samen met andere mensen en delen met anderen, is een groot goed. Het omringd zijn met creatieve mensen en het bezig zijn met iets creëren vind ik echt super en maakt mij erg gelukkig. En beide studies vullen elkaar en mij heel goed aan. 

Wie zijn je grote voorbeelden? 

 Ik vind Hayley Williams, van de band Paramore, echt een topvrouw en luister momenteel ook veel naar Aurora. Dodie vind ik ook erg goed. Zij is ook queer en zo heerlijk zichzelf. Ik hoop dat ik net als haar een voorbeeld kan zijn voor mensen uit de queer community (en natuurlijk daarbuiten) en dat ik hen kan inspireren. Ik vind het belangrijk om oprecht te zijn in wat ik maak en ik hoop dat dat ook goed overkomt bij de mensen die mijn muziek horen.  

 Waar lijkt jouw stijl het meest op van deze drie artiesten? 

 Mijn rustige nummers denk ik meer op Dodie en Aurora. De up-tempo nummers meer op Paramore, maar ja dat moet je uiteraard zelf oordelen. Eind juli, begin augustus komt waarschijnlijk het eerste nummer uit en ik ben van plan de komende maanden nog meer nummers uit te brengen. Ik wil wel dat het goed is, dus niet overhaast.  

Waar zie je jezelf over – pak ‘m beet – tien jaar? 

Hahaha ik heb al moeite met bedenken hoe ik volgende week mijn examens moet gaan inplannen en je vraagt me waar ik mezelf over tien jaar zie.  Ik ben dan achtentwintig, dus wellicht ben ik dan gesetteld. Ik ben dan sowieso nog steeds bezig met muziek, dat zit zo in mij. Misschien heb ik wel een eigen studio waar ik mensen kan helpen bij hun creatieve proces en om het beste uit zichzelf te halen. Hopelijk ben ik nog steeds bezig met het schrijven en produceren van mijn eigen muziek en ik hoop natuurlijk dat mensen daar dan graag naar luisteren. Een ding is zeker en dat is dat ik waarschijnlijk druk bezig ben met allerlei projecten. Ik zit niet graag stil en doe het liefst van alles tegelijkertijd. 

Klik hier voor de demo’s van Fleur

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.