Het Eurovisie Songfestival met Wesley de Ridder

Volgende week is het de week van het Eurovisiesongfestival 2021. Na zesenveertig jaar mogen we weer, na een extra jaar vertraging, het Eurovisiesongfestival organiseren.  Door de winst van ‘onze’ Duncan in 2019 is Rotterdam dit jaar gaststad van dit grootse liedjesfestijn.

En natuurlijk kan Gaykrant niet anders dan aandacht besteden aan dit circus dat zo onlosmakelijk met onze community is verbonden. Gaykrant zal dan ook elke dag een interview verzorgen met een songfestivalprominent – van oud-deelnemers, tot kenners en fans – verzorgd door Wesley de Ridder.

Wesley de Ridder

Sinds 24 mei 1956 is het Eurovisiesongfestival dé jaarlijkse liedjescompetitie die door heel Europa (en daarbuiten) en inmiddels ook via internet wordt uitgezonden. Het festival komt voort uit het Eurovision TV Distribution Network dat deel uitmaakt van de Europese Radio-unie (EBU). Ieder actief lid van het EBU kan aan het Eurovisiesongfestival deelnemen. Sinds 2015 doet ook Australië mee aan het festijn, ondanks dat het geen lid is van de EBU.

Door de jaren heen heeft Nederland talloze artiesten afgevaardigd. Van Jetty Paerl en Rudi Carrell via Gerard Joling en Hind naar Og3ne en Jeangu Macrooy. Nederland heeft in totaal vijf keer het festival gewonnen. In 1957, 1959, 1969, 1975 en 2019 met respectievelijk Corry Brokken, Teddy Scholten, Lenny Kuhr, Teach-in en Duncan Laurence. De winnende liedjes waren: Net als toen, ‘n Beetje, De troubadour, Ding-a-dong en Arcade.

*

Wesley de Ridder (Purmerend, 1987) studeerde af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Hij is sindsdien als speler en regisseur verbonden aan Morssinkhof Terra Theaterproducties, waar hij inmiddels verantwoordelijk is voor de artistieke visie. Zijn stem kun je horen in animaties als ‘Thomas de Stoomlocomotief’ en ‘Vampirina’.  Daarnaast treedt hij op als live zingende dragqueen Ashley Knight waarmee hij samen met Victoria False als ‘de Roze Vlinders’ roze ouderen een hart onder de riem steekt. Voor Gaykrant schrijft hij over showbizz, theater en muziek. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Het Eurovisie Songfestival met Wesley de Ridder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.