Uitzetting pastor Valkering uit woning

De sinds 2019 geschorste homoseksuele pastor Pierre Valkering van de Vredeskerk in Amsterdam wordt vrijdag 12 februari de pastorie van de Vredeskerk uitgezet.

Persbericht
Foto: Anita Muschner

Het bisdom heeft in een kort geding via de civiele rechter de uitzetting gevraagd en deze eis is toegewezen. Hoewel er hoger beroep loopt bij het Hof Amsterdam, zal de gerechtsdeurwaarder het vonnis tot ontruiming uitvoeren, vanaf 11.00 uur vrijdagochtend aanstaande, zoals is aangekondigd.

Pastor Valkering verzet zich daartegen als protest tegen de kerkelijke rechtsgang in zijn zaak naar aanleiding van de publicatie, in maart 2019, van zijn boek Ontkleed niet naakt staan. Het bisdom heeft bij ‘Rome’ als argument in die zaak namelijk ingebracht een melding door een parochiaan over verondersteld grensoverschrijdend gedrag van Valkering van november 2018. Valkering heeft zich daarover bij Rome niet kunnen verdedigen.

Daarbij heeft een zorgvuldig onderzoek naar de melding in kwestie, die Valkering beschouwt als lasterlijk, nooit plaatsgevonden. Bisschop Hendriks ontkent dit echter. En hij weigert verder onderzoek naar de melding.
Publicatie van genoemd boek leidde tot schorsing van Valkering als priester en tot ontneming van zijn functie als pastor van de Vredesparochie, een ambt dat hij 25 jaar lang heeft bekleed.

Zolang bovenstaande zaak speelt wil Valkering niet verhuizen. Een groot deel van de parochianen is ontsteld over de benadering door het bisdom.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.