Karel | Griekse toestanden #17

Johan reist door Griekenland en heeft een maand een baantje op Paros. Dimitris is hoer in Athene en verdient geld voor een nieuwe identiteit om weg te kunnen uit Griekenland.

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

Voor me staat een mooie jongen. Even denk ik niet eens aan betaling, deze is gewoon aantrekkelijk. Hij kijkt me aan en zet een paar stappen in mijn richting. Mijn pik is inmiddels hard geworden en klaar voor actie. Hij heeft een heel rustige houding en volwassen blik in zijn ogen; hij weet wat hij wil en hopelijk ben ik dat. Hij zet nog een stap, geeft een tikje op mijn lul en zegt in het Engels. “Berg maar op vriend, ik kom hier niet voor seks, maar voor de liefde. Wil je een kop koffie met me drinken?” We lopen vanaf Syntagma richting Plaka.

Op een terrasje vertelt hij me onderweg te zijn naar Paros om zijn ex te ontmoeten, hij heeft iets goed te maken. Hij is nerveus voor de ontmoeting, want hij heeft de ander slecht behandeld. Ik raak ontroerd door zijn verhaal en verlang naar iemand die zoveel van mij houdt. Mijn zelfgekozen isolement valt me zwaar nu het over de liefde gaat. We nemen een wijntje en dan wil hij naar zijn hotel, want de boot naar Paros vertrekt morgenochtend om vijfentwintig over zeven vanuit Pireaus en dat betekent dat hij op z’n laatst om zes uur op moet. Met een omhelzing nemen we afscheid van elkaar.

Deze man heeft me zo geraakt, dat ik geen klanten meer wil de rest van de dag en in mijn eigen buurt een drankje ga drinken, waar ik zowaar de arme Albanese zwerver een drankje aanbied. Liefde voor een man  ik heb nooit gedacht dat die zo oprecht en ontroerend kan zijn. Ik ken alleen seks met en tussen mannen, harde gevoelloze seks, maar het kan dus ook liefdevol. Ik denk terug aan Myconos waar ik een jongen van de rotsen duwde, alleen omdat hij me te slaafs en lustvol aankeek, zou ik dat nu weer doen? Ik denk het niet.

Ik ben toe aan eerlijkheid in mijn leven, zodat ik gewoon in de spiegel kan kijken en trots kan zijn op wie ik ben. Voor mijn vrouw spijt het me, maar van haar heb ik nooit echt gehouden, ik wil omhelst worden door sterke troostende armen en stevige ongecompliceerde gevoelige seks.

“Ik ben toe aan eerlijkheid in mijn leven, zodat ik weer gewoon in de spiegel kan kijken en trots kan zijn op wie ik ben”

Ik laat de Griekse jongen achter, ik merkte dat hij emotioneel werd van mijn verhaal, morgen ga ik Johan zien, hoe zal hij reageren? Karel loopt terug naar zijn hotel bij Monastraki, vanwaar het makkelijk is morgen naar Pireaus te komen. Niet lang na de ruzie tussen Johan en zijn vader en Karel stelling nam voor zijn vader, kreeg hij spijt. Hij houdt wel degelijk van Johan en niet alleen vanwege de makkelijke seks.

Op dat moment dacht hij dat zijn vader gelijk heeft, want die heeft altijd gelijk. Later kwam het verdriet en Anne zag dat het niet goed met hem ging, zij confronteerde hem, “Je bent biseksueel schat, je houdt van Johan en van mij en dat moet jij je vader en Johan vertellen”. Op een zaterdagmiddag ben ik met mijn vader sport gaan kijken en hem gezegd dat ik echt bi ben en verliefd op Johan en Anne. Hij geloofde me niet, maar wenste me wel succes met mijn zoektocht naar geluk.

Toen was de keus snel gemaakt. Ik ga Johan opzoeken. Anne wist dat hij, tijdelijk, een baantje op het eiland Paros heeft. Morgen ga ik hem hopelijk in mijn armen sluiten, als hij dat maar wil.

Volgende week: aflevering 18

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.