Dimitris | Griekse Toestanden #16

Dimitris is een Griek die een nieuwe identiteit kan aannemen aangezien hij vermist wordt na scheepsramp. Hij werkt in Athene als prostitué.

Athene is een leuke stad leuke stad voor toeristen. De Plaka, het uitgaansgebied, de Acropolis symbool van de oude beschaving, het wat chique Kolonaki, een buurt waar veel bemiddelde Atheners uitgaan, gelegen op de heuvel tussen het Syntagmaplein en Omonia, met al zijn clubs en de grote restaurants en dan zijn er nog de discotheken aan het strand bij Athene, dit alles biedt een prettige mix tussen cultuur en uitgaansleven. Voor Grieken is het een harde stad; er is moeilijk werk te vinden, de woonkosten zijn hoog en de inkomens laag. Het is een stad met veel criminelen en junkies. Ik hang daar tussenin. Met drie, vier klanten per dag kan ik en leven en sparen om hier weg te komen. Ik heb iemand gevonden die de ID van Johan wil ruilen, met bijbetaling mijnerzijds, voor een nieuwe identiteit. Het gaat tien dagen duren, voor ik mijn nieuwe paspoort op kan halen. De drie, vier klanten vind ik op Omonia of in het Nationale park bij Syntagma. Alleen is daar de concurrentie groter; er lopen daar een hoop jongens rond die het voor de lol doen of geile toeristen die met elkaar seks hebben. Ik reken vijftig euro minimaal en ik neem ze mee naar mijn hotel, waar ze nog eens dertig euro moeten betalen, Daar krijg ik er tien van. Soms tref ik weleens een jonge geile Amerikaan die zich kapot schaamt voor zijn homoseksualiteit of geilheid op mannen, maar meestal zijn het kansloze lelijke mannen, Grieks of West-Europeaan.

“Wie had ooit kunnen denken dat het schattige jongetje dat op Myconos menig moederhart liet smelten, nu de hoer speelt in een achterbuurt van Athene.”

Als ik mazzel heb, kom ik een rijke Arabier tegen die me meeneemt naar het George Cinq een mooi duur hotel in het centrum. Daar mag ik officieel niet naar binnen, maar voor een rijke Arabier met goede tip, knijpen de portier en receptie een oogje dicht. Arabieren willen vaak neuken, daar heb ik een hekel aan, en hebben vaak een grote lul, een pijnlijke affaire dus, maar als je ze flink op geilt, komen ze heel snel klaar, soms zelfs voor ze hun pik in mijn kontje kunnen stoppen en zij betalen moeiteloos 150 euro, geld zat. Als ik nog een een maandje op deze manier doorga, heb ik genoeg geld om weg te gaan uit Griekenland en ergens anders een nieuw bestaan op te bouwen. Met de Hollandse man mijn eerste klant, heb ik nog steeds contact, Hij is voor zaken een dag in de twee weken in Athene en dan zien we elkaar, alhoewel ik hem nog steeds niet aantrekkelijk vind, is het wel een aardige kerel, die het beste met mij voor heeft. Hij heeft een keer voorgesteld naar Amsterdam te komen. Ik zou in eerste instantie een kamer bij hem kunnen huren voor weinig geld en rustig zoeken naar werk en woonruimte. Ik probeer hem nog te overreden me gratis woonruimte te geven voor regelmatig seks, maar hij zegt dat hij geen relatie met een hoer wil, weinig flatterende woorden, maar hij heeft wel gelijk: ik ben een hoer. Wie had ooit kunnen denken dat het schattige jongetje dat op Mykonos menig moederhart liet smelten, nu de hoer speelt in een achterbuurt van Athene. Ik niet, maar ik geloof nog steeds dat ik hier uitkom en een leuke vrouw of man tegen het lijf loop, met wie ik een goed leven kan leiden zonder het verleden dat ik hier in Griekenland heb en zonder de zelfhaat die ik op Mykonos voelde. Ik probeer even of bij de openbare toiletten op Syntagma nog een klant rondloopt. Er staat alleen een oude man met zijn slappe pik te spelen, ik draai me om en stoot tegen een jonge man aan, wat een stuk, hij loopt verder en gaat bij een wasbak staan om zijn handen te wassen; ik draai mijn hoofd om, ik kijk hem aan en rits mijn broek open

Volgende week: aflevering #17

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.