Kom snel met verbod op ‘homogenezing’

Kom snel met een verbod op ‘homogenezing’. Die oproep aan Kamer en kabinet doet COC Nederland in reactie op een onderzoeksrapport dat minister Hugo de Jonge (VWS) op 10 juni naar de Tweede Kamer stuurde.

Uit het rapport blijkt dat er in Nederland zeker vijftien organisaties en personen actief zijn die aanbieden om homo-zijn te ‘verhelpen’. De gevolgen voor mensen die de ‘behandelingen’ ondergaan zijn ernstig.

“Dat je homoseksualiteit kan ‘genezen’ is een fabeltje, je bent goed zoals je bent”, aldus het COC in een reactie. “Dat dit soort kwakzalverij in Nederland nog steeds voorkomt, staat nu onomstotelijk vast. Ook staat vast hoe ernstig de gevolgen zijn voor mensen die er het slachtoffer van worden. Het is nu aan de politiek om dit soort praktijken direct te verbieden.”


Reinart Cartoons

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Kom snel met verbod op ‘homogenezing’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.