Dimitri | Griekse Toestanden #13

Dimitri heeft een scheepsramp overleeft. Hij heeft de identiteitskaart van Johan en wat geld bij zich en is in Athene aangekomen.

Vanuit Pireaus de haven bij Athene, neem ik de metro naar de binnenstad. Ik stap uit op de halte bij het Omoniaplein. Het Omonia is een vierkant plein met aan alle kanten grote wegen die of naar het chique Sintagmaplein leiden, daar staat het parlementsgebouw, richting Acropolis of naar de slechtere buurten van Athene. Ik heb nog 250 euro op zak, maar weet dat ik die nog nodig zal hebben; ik moet dus zo snel mogelijk een baantje hebben en een nieuwe identiteit. Ik kan onmogelijk doorgaan voor Johan, de jongen op de foto, met zijn blonde Hollandse kop. Wetende dat een ID met de Nederlandse nationaliteit in sommige kringen veel geld waard is, ga ik proberen hem om te wisselen voor een met de Griekse. Als Europeaan kan ik overal naartoe en ik hoef me niet in allerlei bochten te wringen, want ik spreek alleen Grieks en Engels met een zwaar accent. Achter Omonia heb je de buurt met veel hoeren, zowel mannelijk als vrouwelijk, dealers en andere criminelen, daar zal ik mijn heil zoeken. Op Mayer een straatje 10 minuten lopen van het plein heb je een hotel waar je kamers voor een uur kunt nemen en op het dak staan kamertjes waar je heel goedkoop per week kunt verblijven. Een hokje voor een week kost me vijftig euro, ze zijn alleen voor hoeren die hun geld ook voor de kamers per uur uitgeven. Op Omonia lopen altijd Arabieren en andere toeristen die op zoek zijn naar een mooie Griekse jongen. Maar vandaag nog even niet.

Op Omonia lopen altijd Arabieren en andere toeristen die op zoek zijn naar een mooie Griekse jongen

Vandaag wil ik mijn vrijheid vieren! Op het terras van een van de kleine tavernes, neem ik een raki met meze, kleine hapjes, de Griekse variant van tapas. Ik kijk om me heen en voel me oprecht gelukkig. Dit moment zal tekenend zijn voor mijn toekomst. Alleen, mijn lot in eigen handen en mijn verleden kan ik aanpassen aan wat mensen willen geloven en horen. Ik neem vijf drankjes en voel me redelijk aangeschoten, als een grote blonde meneer naar me toe komt lopen. Hij groet vriendelijk en vraagt of hij erbij mag komen zitten. Daar heb ik geen bezwaar tegen en hij bestelt voor zichzelf en mij een drankje. Hij is een Hollander die een nacht in Athene blijft om daarna naar de eilanden te gaan. Hij vraagt naar mijn favoriete eiland en ik zeg dat dit Koufounissia is. Ik ben daar jaren geleden een keer geweest en het is werkelijk een schitterend klein eiland tussen Naxos en Amorgos. Je kunt er in een halve dag omheen lopen en de bevolking is bijzonder aardig. Hij  is me dankbaar voor de tip, zegt hij. Hij loert opvallend naar mijn lichaam en iedere keer als ik mijn benen over elkaar of uit elkaar, doe likt hij zijn lippen; het is duidelijk wat hij wil. Ik stel hem voor samen een kamer in een hotel te nemen en opgelucht stemt hij toe. Ik leg hem onderweg uit dat ik wel 50 euro van hem wil, maar dat hij dan ook wel voor zijn geld krijgt. We gaan samen mijn hotel in, douchen even snel in de gemeenschappelijke badkamer en gaan een kamer in. De man is helemaal mijn type niet; hij is flink behaard en vadsig, dat maakt het echter veel makkelijker seks met hem te hebben. Hij is duidelijk dol op mijn pik en als hij hem in zijn mond neemt, komt hij al klaar. Het lijkt een makkie om op deze manier mijn geld te verdienen, maar ik weet dat het pas lastig wordt als bij mij gevoelens een rol gaan spelen. Hoe zou het met de jongen zijn die ik van de rotsen duwde?

Over twee weken: aflevering #14

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.