Suzanne Hoek | ProfieLHBT+

Suzanne Hoek (22), geboren en getogen in Katwijk aan Zee. Hier werd ze al snel bekent dat ze niet alleen mannen aantrekkelijk vindt maar ook vrouwen. Na veel hard werken, niet alleen aan haarzelf kwam haar verloofde in haar leven en verhuisde ze met haar naar de andere kant van Nederland in Haaksbergen. Ze uit zich door middel van haar hobby als cosplayer maar ook door vooral altijd zichzelf te zijn. “Sinds ik klein ben hebben mijn ouders altijd al tegen mij gezegd dat het okay is om met een vriendje óf vriendinnetje thuis te komen. Daardoor was uit de kast komen voor mij geen probleem.”

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben heel erg creatief. Daarnaast ben ik ook heel erg behulpzaam en vriendelijk. Ook al ken ik je nog maar net, als  je hebt hulp nodig hebt, dan help ik graag! Natuurlijk is een beetje humor ook wel kenmerkend voor mijn karakter.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Zeker weten mijn oma. Hoe oud ze ook is, hoe hard ze ook voor dingen moet werken of hoe erg dingen ook gaan, ze slaat zich er altijd doorheen. Een sterke en krachtige vrouw, zeker weten. Ook mijn ouders, mijn zus en broertje. En natuurlijk mijn verloofde.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik identificeer mij als vrouw, mijn seksualiteit is lesbian maar ik vind het niet erg om naar mannen te kijken. Ik zie mijzelf alleen niet met een man in een relatie.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ja. Ik vind dit belangrijk om mezelf te laten zien zoals ik ben. Ik hoor bij de community en wil dit met pride laten zien!

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

De ogen laten zich altijd wel zien. Maar het mooiste vind ik toch het karakter. Hoe iemand zich open stelt voor je, de ware kleuren laat zien. Een echte glimlach, iets wat ik ook beeldschoon vind.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Dat ik met mijn verloofde verloofd ben! Als ik niet lesbian was, dan hadden wij natuurlijk geen relatie. Mijn vrienden zijn queer, ze accepteren me no matter what. En dat is meer dan positief! Ook hoe mijn ouders het hebben opgepakt qua seksualiteit. Sinds ik klein ben hebben mijn ouders altijd al tegen mij gezegd dat het okay is om met een vriendje of vriendinnetje thuis te komen. Daardoor was uit de kast komen voor mij geen probleem.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

De lijst van landen waar ik niet heen mag met mijn verloofde. Omdat we anders in de gevangenis gezet worden of erger, vermoord. Deze verhalen die je hoort over dat mensen je liefde niet kunnen accepteren. Dat je volgens hen, in gods ogen, niet mag bestaan.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Dat landen geen straffen meer mogen geven aan LHBT+ers. Dat iedereen alles mag doen, alles mag worden en hier niet op gestraft kunnen en mogen worden. A perfect world.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als Suzanne, de grappige eerlijke meid. Waar iedereen bij kon uithuilen. Een lichtpunt in de donkere tunnel voor velen. Een strijder zonder wapen maar met pure liefde.

10) Wat is je motto?

“Don’t judge a book by it’s cover.”


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.