Stijn de Vries | ProfieLHBT+

Mijn ouders hebben me (helaas) Stijn de Vries genoemd. Ik ben 21 jaar oud, sinds drie jaar Utrechter en binnenkort Amsterdammer. Ik ben geboren en getogen in het Verre Oosten, maar heb de Twentse weilanden verruild voor het dynamische stadsleven. Ik houd van reizen, fotograferen, feesten, muziek, (veel) eten, films en schrijven. Vandaar dat ik als freelance redacteur en fotograaf mijn brood verdien. Vrienden omschrijven me als een lange den, Netflix-kenner en sociaal wezen met zwarte humor.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben heel ambitieus, sociaal, creatief, avontuurlijk en nieuwsgierig.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Het klinkt ongelooflijk cliché, maar mijn ouders en vrienden. Zij inspireren me dagelijks om m’n best te doen, laten zien dat er enorm veel mogelijk is in het leven en maken me een beter mens.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik identificeer mezelf als een cisgender man die op mannen valt.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, totaal niet. Ik val toevallig op mannen. Maar ik profileer mezelf niet als een homoseksuele jongen. Ik ben Stijn. Mijn seksuele voorkeur is enkel een onderdeel van me.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Voor mij is het belangrijk dat iemand sociale kwaliteiten, humor, levenslust en ambitie heeft. En aangezien ik zelf bijna twee meter lang ben, is een lange man ook best gunstig.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Dat ik een voorbeeld bleek te zijn voor een andere jongen uit mijn geboortestad. Hij zag dat ik mezelf durfde te zijn toen ik uit de kast kwam. Daarna durfde hij, na jarenlang ongelukkig te zijn, ook aan zijn omgeving te vertellen dat-ie op jongens valt. Daar heb ik twee jaar geleden zelfs een column aan gewijd omdat ik het zo bijzonder vond. Het is een mooie gedachte dat ik iemand heb kunnen helpen door mezelf te zijn.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

De wetenschap dat mensen zoals ik vermoord, opgesloten en verbannen worden over de hele wereld. Dat er schijnbaar iets niet goed aan ons is, dat we niet genoeg zijn. Maar dat is absoluut niet zo. We zijn de kleurrijkste personen die er bestaan.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

In een ideale wereld kent iedereen een LHBTI-er. Op die manier zien mensen die nog niet zichzelf durven te zijn dat ze bij een gemeenschap horen, dat er meer mensen zijn zoals zij. Dat is enorm belangrijk voor zelfacceptatie. Meer representatie van de queer gemeenschap in media is ook belangrijk. Als een artikel over een verliefd stel gaat, kan er net zo goed een lesbisch stel bij als foto, toch?

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die alles uit het leven haalde, altijd zijn dromen volgde en belachelijk veel van zijn familie en vrienden hield.

10) Wat is je motto?

‘If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.’


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.