Rotterdam Pride 2020 gaat door! Thema: ‘DARE TO’

Rotterdam Pride heeft zojuist het thema voor 2020 bekend gemaakt: ‘DARE TO’. De 7e editie vindt traditiegetrouw eind september plaats en staat dit jaar in het teken van durven.

Met de campagne DARE TO wil Rotterdam Pride de LHBT+ er aanmoedigen om trots te durven zijn. De inspiratie hiervoor komt voort uit activisten en groepen die opkomen voor wie zij zijn en van wie zij houden. Elke DARE van deze personen betekent een stap vooruit in de LHBT+ emancipatie en het gevoel van veiligheid en vrijheid.

Dichter naar jezelf

Bey Cil, Executive Director Rotterdam Pride: “We willen iedereen die nu niet zichzelf kan of durft te zijn, aanmoedigen om een stap naar zichzelf te zetten. Zoals een vertrouwenspersoon zoeken, naar een safe space op een LHBT+ event gaan of jezelf in de spiegel aankijken en zeggen: je mag er zijn. Elke kleine stap die er wordt gezet, is een stap dichter naar jezelf. En een stap dichter bij onze droom: een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt.”

“Een stap dichter bij onze droom: een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt.”

Eind september

De zevende editie van Rotterdam Pride vindt eind september plaats. Onder de huidige omstandigheden is de vraag hoe en in welke vorm het festival plaats zal vinden. Rotterdam Pride volgt hierin het advies van de overheid. De voorbereidingen gaan onverminderd door. Bey Cil: “In september maken we met elkaar Rotterdam Pride, hoe dan ook. Juist nu is de saamhorigheid belangrijk en wij zullen samen met onze partners ervoor zorgen dat we een fantastische Pride gaan neerzetten. Uiteraard wel binnen de kaders die door de overheid hiervoor zijn gegeven, dus we moeten creatief zijn. We zullen er alles aan doen om met elkaar Rotterdam Pride te maken!”

Droom

Rotterdam Pride wil een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Om deze droom te realiseren, moet er meer acceptatie komen voor LHBT+’ers, wat bereikt kan worden door het delen van kennis, bespreekbaar maken van onderwerpen en door meer bewustwording en zichtbaarheid te creëren door middel van evenementen.

www.rotterdam-pride.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.