I’m coming out: Sarah

Ik denk dat ik het altijd al wel wist dat ik lesbisch of bi was. Toen ik vier jaar was, was ik bijvoorbeeld al verliefd op een meisje. Ik heb er eigenlijk een hele lange tijd niet aan gedacht. Al mijn vriendinnetjes hadden vriendjes dus ik deed eigenlijk gewoon mee. Ik heb altijd hele lieve vriendjes gehad, maar ik was er altijd al snel op uitgekeken. Op een gegeven moment op een vakantie in Italië vond ik een meisje zo leuk. Ik had haar een soort van per ongelijk gekoppeld aan een ander meisje waar ik achteraf heel erg van baalde. Ik dacht dat ik tegen haar opkeek maar ik was stiekem gewoon smoorverliefd …

Tinder

In de vierde had ik een weer een lief vriendje maar ik merkte gewoon dat dit het toch niet was. Ik keek een periode lang ook alleen maar lesbische Youtubers. Ik keek alleen maar coming out filmpjes en ik werd verliefd op een vriendin. Nadat ik het had uitgemaakt met mijn vriend downloadde ik Tinder. Ik vond het best spannend omdat ik dit allemaal een soort van ‘stiekem’ deed. Ik wist dat als ik uit de kast zou komen iedereen dat goed zou opvatten maar ik moest het wel eerst zelf zeker weten.

“Ik keek een periode lang alleen maar lesbische Youtubers”

Date

Nadat ik met een meisje begon te praten wist ik het zeker, ik val ook op vrouwen. Ik had die dag een date en heb dat ook tegen mijn ouders verteld. Zij kwamen net terug van een vakantie en ik appte mijn moeder dat ik iets moest zeggen. Ik vertelde dat ik een date had, met een meisje. Zij reageerde heel positief, net zoals mijn vader. Mijn tante is ook lesbisch dus de familie was al een soort van gewend aan het hele ‘niet met een man thuiskomen maar met een vrouw.’

Voetbalclub

Ik had tegen mijzelf gezegd dat als ik een relatie krijg, ik dan uit de kast zou komen naar mijn andere familie, vrienden en voetbalclub. Uiteindelijk kreeg ik een relatie en vertelde ik het tijdens een familiediner tegen mijn oma’s en opa’s. Iedereen reageerde weer enorm positief. Bij mijn voetbalteam uit de kast komen, vond ik nog het lastigst. Ik kende die meiden al jaren en al jaren douchten we samen zonder problemen. Ik wilde niet dat iemand het moeilijk zou gaan vinden dat ik dan zou ‘kijken’ onder de douche. Ik heb mijn hele team ook verteld dat niemand in het team mijn type was. Daar is altijd zo’n misvatting over: dat je als lesbienne /bi in één keer ieder meisje leuk vindt.

“Het is nu bijna vier jaar geleden dat ik uit de kast ben gekomen maar ik doe het bijna elke dag opnieuw”

Vriendinnen

Ook had ik het tegen mijn beste vriendinnen gezegd. Tijdens een pauze heb ik ze 1 voor 1 apart genomen en heb ik gezegd dat ik verliefd was op een meisje. Dat was  niet voor iedereen een verrassing, want blijkbaar had ik het al eerder tegen een vriendin verteld op een feestje toen ik een beetje dronken. Dat was ik dus helemaal vergeten. Ik ben voor de rest van mijn omgeving en school uit de kast gekomen op Instagram. Ik had gepost dat ik bi was en dat ik daar heel blij mee was. Iedereen reageerde weer positief. Ik besef mij steeds meer dat dit niet bij iedereen het geval is. Het is nu bijna vier jaar geleden dat ik uit de kast ben gekomen maar ik doe het bijna elke dag opnieuw. Als mensen vragen, wanneer ik het over mijn partner heb, hoe mijn vriendje heet, vertel ik elke keer weer dat ik een vriendin heb.

Mijn advies is: wees jezelf, dan ben je het mooist.

Liefs,
Sarah Dijkstra

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “I’m coming out: Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.