Wat te doen met Caroline?

Het schijnt dat ene Caroline tegen de transgenderwet is. Dat schrijft ze in de Trouw. Geen idee hoe ze dat voor elkaar gekregen heeft. Ze is tegen omdat transvrouwen met een piemel wereldwijd grensoverschrijdend zouden zijn. Misschien gaan nederlandse transgender vrouwen met piemel ook wel op vrouwenvoetbal. En ze zullen hun teamgenoten lastigvallen. Waar ze die bewering op baseert – onderzoek? – is onduidelijk en daarom een kwaliteitskrant als de Trouw onwaardig. Die mag meer vragen van diegene die bijdraagt. 

Laat we proberen bij de inhoud weg te blijven. Er valt vast veel over haar Carolines argumentatie te zeggen. Laten we proberen te focussen op Caroline zelf. Want wie is zij? Is zij een prominent figuur uit de vrouwenbeweging? Nee. Ik kan haar nergens plaatsen. Ze is coach die handtekeningen ophaalt. Tja. Heeft ze op haar sociale media 239.000 volgers? Nee. Kan iemand helpen netjes te verwoorden dat deze Caroline in onze gemeenschap of erbuiten niet zoveel voorstelt?

Hoe meer aandacht zij krijgt hoe groter haar bereik wordt en hoe meer haar stem gehoord wordt

Waarom zo benadrukken dat Caroline niet zoveel voorstelt? Omdat ze met alle reacties op social media en inmiddels ook van TNN en COC alleen maar meer aandacht krijgt. Er wordt nu zelfs aangifte tegen Caroline gedaan. Als Caroline nu hordes transfoben achter zich had staan: dan ga je je verweren en uitleggen wat er allemaal niet deugt. Hoe meer aandacht zij krijgt hoe groter haar bereik wordt en hoe meer haar stem gehoord wordt.

Nu zal de oplettende lezer erop wijzen dat ook hiermee Caroline aandacht krijgt. Inderdaad maar er is meer. Zoals er meer onbeduidende meningen zijn geweest, zullen er nog komen. Denk aan die rare amerikaanse predikant die het land niet in mocht. Alsof hij het plein op de Dam vol had gekregen met sympathisanten. Er zullen nog meer Carolines en haatpredikanten komen. Laten we hen zolang dat gaat negeren en in actie komen wanneer Kees van der Staaij weer beweert dat het met zo’n Nashville-verklaring wel meevalt.

Joshua Zandberg

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

9 thoughts on “Wat te doen met Caroline?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.