Roze Filmdagen 2020: de eerste teasers

De 23ste editie van de Roze Filmdagen vindt van plaats van 12-22 maart in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. Tijdens deze editie worden wederom de beste LHBTQ-films op het grote witte doek vertoond. Terwijl er nog hard wordt gewerkt aan het ruim 130 films tellende festival kan de Gaykrant als mediapartner alvast 5 smaakmakende films onthullen. Later volgen er meer.

DEFIANT SOULS
Laura Cazador / Fernando Perez Valdes, Zwitserland / Cuba)

Dit genderbrekend drama speelt zich af in de late achttiende eeuw en is gebaseerd op een rechtszaak uit de Cubaanse koloniale geschiedenis. Enrique Faber, een Zwitserse chirurg, vestigt zich in Cuba. Het succes als arts, bezwaren tegen de slavernij en huwelijk met een plaatselijke verschopte vrouw roepen lokale roddels op. Het duurt dan ook niet lang voordat duidelijk wordt dat Enrique zich presenteert als man om te bereiken wat mannen om haar heen als vanzelfsprekend beschouwden.

Gender-breaking drama set in the late XVIIIth century, based on a true story of most scandalous trial of Cuban colonial history. Enrique Faber, a Swiss surgeon, lands in Cuba. The success as a doctor, objections to slavery and marriage to a local outcast woman incite the local colonial gossip and rumours spread.

NO HARD FEELINGS
(Faraz Shariat, Duitsland)

Parvis, de zoon van verbannen Iraniërs, laat zich in zijn geboortestad in Duitsland graag vermaken door popcultuur, Grindr-dates en raves. Nadat hij is betrapt op winkeldiefstal, wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in een vluchtelingen-opvang. Daar ontmoet hij broer en zus Banafshe en Amon die Iran zijn ontvlucht. Naarmate de aantrekkingskracht tussen Parvis en Amon groeit, wordt de fragiele relatie tussen de drie op de proef gesteld. Maar ook is er steeds weer het besef dat ze in Duitsland niet gelijk zijn.

Parvis, the son of exiled Iranians, is being caught shoplifting. He is sentenced to community service at a refugee shelter where he meets siblings Banafshe and Amon, who have fled Iran. As a romantic attraction between Parvis and Amon grows, the fragile relationship between the three is put to a test.

DE STAD WAS VAN ONS
(Netty van Hoorn, Nederland)

De lesbische beweging in Nederland was in de jaren 70 een drijvende kracht binnen het Nederlandse feminisme. Ze liepen voorop in activisme en waren verantwoordelijk voor het openen van o.a. vrouwencafés, boekhandels en een filmcollectief. Netty van Hoorn heeft deze culturele verschuiving gevangen in een prachtige documentaire met historische foto’s en filmmateriaal.

Great documentary on the importance of the lesbian movement in Amsterdam in the 70-ies for Dutch feminism.

LOLA VERS LA MERS
(Laurent Micheli, België/ Frankrijk)

Wanneer Lola – een 18-jarige transgender vrouw – eindelijk haar transitie in kan gaan, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien en staan ze lijnrecht tegenover elkaar. In deze mini-road movie verloopt de reis samen echter anders dan verwacht.

Just when Lola, an 18 years old transgender woman, learns that she can finally have her transition, her mother, who is her only financial support, passes away. Abiding by her mother’s last wishes, Lola and her father, who are permanently in conflict and have not seen each other for two years, undertake a journey all the way to the Belgian coast.

PRESENT STILL PERFECT
(Anusorn Soisa-Ngim, Thailand)

Oat en Toey scoorden met het eerste deel, (Present Perfect – RFD 2017) een cult hit. Nu presenteren we het lang verwachte tweede deel van de liefdesgeschiedenis tussen Oat en Toey. Ze leerden elkaar op reis in Japan kennen en werden verliefd, maar Toey’s hart werd gebroken toen hij doorkreeg dat Oat terug moest naar Thailand om daar met zijn verloofde te trouwen. Nu, een paar jaar later kruisen hun wegen weer. Is een gebroken hart nog te lijmen?

Present Still Perfect is the sequel to its first chapter when “Toey” fell in love with “Oat”, the cool guy who was about to get married.


Het volledige programma staat online vanaf 21 februari op www.rozefilmdagen.nl

Gaykrant is mediapartner van Roze Filmdagen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.