Grindr beschermt gebruikers in homofobe landen

De dating app Grindr neemt nieuwe veiligheidsmaatregelen in acht die van pas komen in landen waar anti-homogeweld voorkomt. Zo is het nu mogelijk om verzonden berichten alsnog te wissen en is het maken van screenshots aan banden gelegd.

Zo kunnen gebruikers berichten die zijn verzonden alsnog verwijderen, waarmee ze complete conversaties kunnen laten verdwijnen. Verder zullen screenshots worden geweerd uit chats en profielpagina’s, zodat anderen geen informatie van een gebruiker kunnen delen. Foto’s die zijn meegestuurd in een bericht, zullen een bepaalde tijd worden bewaard, waarna ze automatisch verdwijnen.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.