Jeremy Heshof geeft lezing ‘Sexual Diversity’ bij University Maastricht

Op woensdag 5 februari 2020 zal onze Gaykrant columnist Jeremy Heshof de lezing ‘Sexual Diversity’ geven in het centrum van Maastricht. In het kader van de zichtbaarheid van de LGBTQ medewerkers en studenten heeft UM Pride Jeremy uitgenodigd om een lezing (in het Engels) te geven.

Hij zal vertellen over zijn werkzaamheden en persoonlijke missie/visie als (relatie)therapeut. Dit zal hij ondersteunen met prikkelende LGBTQ filmfragmenten die hij vervolgens met de aanwezigen nabespreekt. Ook is er een Q&A waar hij vragen zal beantwoorden. Jeremy is open minded, ruimdenkend over seks, neemt geen blad voor zijn mond, ziet bijna overal het positieve van in en vindt vooral humor belangrijk.

“Veel studenten uit minder vooruitstrevende landen denken dat dit het land is van eenhoorns en glitter”

UM Pride 

University Maastricht vindt een veilige, inclusieve en ondersteunende omgeving voor alle LGBTQ en aanverwante studenten en medewerkers van de UM belangrijk en heeft daarom een UM Pride. Hoewel er op de meeste universiteiten vergelijkbare activiteiten worden ontplooid, is UM Pride vrij uniek, omdat het gevormd wordt door zowel studenten als medewerkers. “We hebben veel buitenlandse medewerkers”, zegt mede-oprichter Stephanie Blom, “sommigen komen uit heel andere culturen en het leek ons belangrijk ervoor te zorgen dat ook zij zich veilig voelen, zodat ze als mentor of rolmodel kunnen fungeren. Veel studenten uit minder vooruitstrevende landen denken dat dit het land is van de eenhoorns en glitter. Vervolgens komen ze terecht in een kleine stad, zonder een erg levendige LGBTQ-scene, vooral als je geen Nederlands spreekt”, aldus Stephanie.

Welkom

UM Pride is een plek waar de LGBTQ-gemeenschap kan praten over dergelijke zaken en een eventuele achterstand inhalen. Maar, voegt Stephanie toe, “ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar LGBTQ-onderwerpen, ben je altijd welkom!”

Bekijk hier het Facebook event


Meer over UM Pride: www.maastrichtuniversity.nl/nl/nieuws/um-pride-gloeien-van-trots
Meer over Jeremy Heshof: www.praktijkvoormannen.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.