Jeremy Heshof | ProfieLHBT+

Jeremy Heshof (1974) is eigenaar van Praktijk Voor Mannen: een praktijk gericht op seksuologische, psychologische en relationele hulpverlening aan mannen, ongeacht hun seksuele voorkeur. Ook is hij relatietherapeut voor man/man en man/vrouw koppels en gecertificeerd behandelaar van mensen met een seksverslaving, pornoverslaving en/of een negatief zelfbeeld. Hij vindt seksuele gelijkheid tussen mannen en vrouwen en hetero’s en niet-hetero’s belangrijk en is daarom ambassadeur van eMANcipator. Daarnaast is hij columnist voor de Gaykrant. Jeremy woont samen met zijn vriend en heeft twee kinderen.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Begripvol, onbevooroordeeld, humoristisch, denkend in mogelijkheden, gepassioneerd.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

De bioscoopdocumentaire ‘Truth or Dare’ (1991) over Madonna en haar ‘Blond Ambition Tour’ uit 1990 was heel belangrijk voor mij. Uit deze film bleek dat bijna al haar dansers gay waren en hoe had ik dat nou niet aan hen kunnen zien toen ik dit concert bijwoonde in de Kuip? Ik dacht toen nog dat je heel duidelijk zou kunnen zien wanneer iemand gay is. Ik vond het heel bijzonder dat Madonna er geen enkel issue van maakte dat haar dansers gay waren, sterker nog, ze omarmde hun seksualiteit.

Ook heb ik veel respect voor Boris Dittrich vanwege zijn inzet voor mensenrechten. Hij heeft als parlementslid een belangrijke rol gespeeld in het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht in Nederland. Dit als eerste land ter wereld. Ook heeft hij zich wereldwijd ingezet voor LHBT+ rechten namens Human Rights Watch. Hulde voor hem!

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een homoseksuele man.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

In een hetero normatieve wereld vind ik het belangrijk dat ik, zowel privé als professioneel ook een andere smaak laat zien aan mijn omgeving.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Kwetsbaarheid en dus vind ik mensen aantrekkelijk die durven te zeggen dat ze het ook niet altijd weten. Ook vind ik oprechte belangstelling/interesse zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan aantrekkelijk. Daarnaast zelfspot en humor!

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik weet niet of dit het meest positieve is maar ik vind het altijd grappig wanneer man/vrouw koppels mij uitkiezen als relatietherapeut omdat ik als homoseksuele man “neutraal” zou zijn en geen partij zal kiezen.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Mijn vriend en ik zijn toch altijd de omgeving aan het scannen: geven we elkaar hier wél of niet een zoen op straat of slaan we hier wel of niet een arm om elkaar? Ondanks dat we geen (verbaal) geweld gericht aan ons hebben meegemaakt; toch blijf ik ergens in mijn achterhoofd waakzaam.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Zelfverzekerde heteroseksuele mannen moeten het voortouw nemen en zich duidelijk uitspreken tegen homofobie. Homofobie komt veelal uit de hoek van (onzekere) heteroseksuele mannen die in een groep mannen denken stoer te zijn door anderen (LHBT+ers maar ook vrouwen in het algemeen) te kleineren. Pas als deze onzekere mannen hierop worden aangesproken door zo’n zelfverzekerde man (met een alfa-positie in de groep) en dus gezichtsverlies lijden, zal er iets veranderen. Ellen Laan (hoogleraar seksuologie en psycholoog in het AMC Amsterdam) en ik hebben het hier vaker over, leuk dat zij en ik elkaar hierin vinden.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een voorstander van seksuele gelijkheid tussen hetero’s en niet-hetero’s én tussen mannen en vrouwen. Ook als zijnde iemand die het heel belangrijk vindt dat –juist- mannen zich kwetsbaarder moeten opstellen en (veel) eerder hulp zoeken zodra het emmertje dreigt over te lopen.

10) Wat is je motto?

Wat je geeft krijg je terug in het leven (zowel in positieve als negatieve zin) dus wees hoffelijk voor elkaar.

www.praktijkvoormannen.nl


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.