Poolse partijleider wil ‘LHBT-vrije zones’

Het Europese Parlement heeft een resolutie aangenomen tegen de publieke discriminatie van LHBT’ers in Polen. En dat is nodig, vindt initiatiefnemer Sophie in ‘t Veld (D66), want er zijn bijna tachtig ‘LHBT-vrije zones’ in het land. Het Europarlement veroordeelt dit soort plekken ten strengste. Met name de conservatieve PIS-partij heeft de strijd tegen gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap als belangrijkste campagnethema benoemd. Partijleider Jaroslaw Kaczinsky vindt dat de ideologie van de LHBT-beweging de traditionele christelijke gezinswaarden en de Poolse identiteit bedreigen. In diverse steden, gemeenten en districten zijn zogenaamde ‘LHBT-vrije zones’ uitgeroepen door aanhangers van deze partij.

Meer informatie via: nos.nl

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.