Gay Circus: De show die niet in een hokje past

Alex Sijm (43) had als jongetje van 4 jaar een droom: circusdirecteur worden. Deze droom is inmiddels uitgekomen en jaarlijks maakt hij samen met zijn team drie verschillende producties. Er worden voorstellingen gespeeld voor families, voor senioren en in de zomermaanden voor toeristen. Komend jaar bestaat Sijm Circus & Events 20 jaar, reden voor een feestje! En zo is het idee voor Gay Circus Amsterdam ontstaan. Een productie waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Op donderdag 13 en vrijdag 14 februari (Valentijnsdag) 2020 wordt op het complex van De Thuishaven in Amsterdam een productie gebracht met 12 ‘roze’ circusacts, dansers, zanger(e)s(sen) en een bijzondere afterparty.

De komende maanden vertelt Alex Sijm regelmatig over de voorbereidingen, repetities en alles wat er komt kijken bij het maken van het Gay Circus. Een uniek concept voor Nederland!

Wintercircus 

‘Momenteel draait ons Wintercircus op volle toeren. Twee keer per dag zit de circustent vol met ouders met kinderen. Wij hebben een heel vast en trouw publiek. Iedereen weet precies wat ze bij ons kunnen verwachten. Het is een concept dat wij in 19 jaar hebben opgebouwd. Heel anders is dat met het Gay Circus. Er is geen traditie, geen vast publiek en geen kader. Dus komt automatisch de vraag: Wat is het Gay Circus nou precies?

Marokkaanse striptease

Laat ik het uitleggen: We zijn eerst op zoek gegaan naar ‘roze’ acts; dus artiesten die zelf gay zijn, of acts waarvan we denken dat de gay community helemaal uit zijn dak zal gaan. Zoals bij drie mooie jongens uit Marokko. Zij lieten tijdens America’s Got Talent een compleet striptease zien. Die act moest erin! Zo zijn er nog elf andere acts met mooie mannen en vrouw, glitters en show. Het ene moment waan je je bij Funhouse, het andere moment in Amstel 54 met drags en veren. We verwerken alle subculturen van de scene in de voorstelling– alles komt aan bod.

Iets maken wat niet in een standaard hokje past is een uitdaging, maar ook super leuk. Het Gay Circus wordt extravagant, prikkelend, spannend en natuurlijk ook sexy. De aanpak is groots, maar de sfeer wordt juist heel intiem. Er is per avond maar plek voor 500 gasten. Het geheel wordt een unieke beleving, want naast de voorstelling is er ook een geweldige afterparty!

Alex Sijm

50 medewerkers

Bij het Gay Circus zijn straks 50 medewerkers betrokken. De meeste treden gedurende het jaar op bij grote evenementen. Zo stond Diva Mayday in november nog als hoofdact op het podium van de Winter Pride Maspalomas. Avond aan avond bracht zij het publiek in extase. In het Gay Circus is zij straks de spreekstalmeester. Een rol die haar op het lijf is geschreven. Sharon O Love trad dit jaar op bij alle grote gay evenementen in Europa.

In januari en februari moet er nog veel gebeuren. De dansers beginnen met de repetities, kostuums worden doorgepast en hotels en vliegtickets worden geboekt. Kortom, genoeg stof om het de volgende keer over te hebben. Mocht je tussentijds meer willen weten over het Gay Circus? Kijk dan op www.gaycircus.nl

Alex Sijm

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.