Zes jonge daders beroven man (47) bij nepdate in Bilthoven

Op vrijdagavond 16 augustus 2019 liep voor een man uit Soest een afspraakje uit op een nachtmerrie. Hij zou – na contact via een dating-app – een jongen ontmoeten in Bilthoven. Er bleken zés jonge mannen van plan hem met geweld te beroven.

Belaagd door groep jongens

Het 47-jarige slachtoffer ontmoette zijn ‘date’ rond 22.35 uur op de Kees Boekelaan. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, totdat ze samen de Dwarsweg op liepen richting het bos.

Plotseling kwamen vijf jongens vanuit de bosjes op het tweetal afgelopen. Vier van hen hadden bivakmutsen op en één had een honkbalknuppel vast. Ze omsingelden de Soestenaar en dwongen hem het bos in te lopen. Daar mishandelden ze hem en moest hij onder dwang zijn geld, zijn telefoon en zijn bankpas en pincode afgeven.

De Dwarsweg in Bilthoven

In de val gelokt

Toen de jonge man met wie hij het ‘afspraakje’ had een vuurwapen uit z’n broekband haalde, besefte het slachtoffer dat hij van meet af aan in de val was gelokt. Van die man met wie hij vooraf al wat contact had gehad, heeft de Soestenaar een signalement kunnen geven:

Signalement ‘Bashu’

  • licht getint
  • noemde zich ‘Bashu’
  • vermoedelijk rond 25 jaar oud
  • circa 1.80 meter lang
  • slank postuur.

Kenmerken mededaders

De andere vijf daders zijn jonge mannen, allen tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Ze hebben allemaal een tenger postuur. Van degene die geen bivakmuts droeg, is bekend dat hij een lichte huidskleur heeft. Alle vijf hadden die avond donkerkleurige kleding aan en ze rookten sigaretten van waarschijnlijk Marlboro.

Getuige op fiets

Op het moment dat de groep mannen hem omsingelde, zag het slachtoffer een fietser voorbijkomen. Dat moet die vrijdagavond 16 augustus rond 22:40 uur zijn geweest. Deze mogelijke getuige kwam uit de richting van het bos over de Dwarsweg gefietst, in de richting van de Kees Boekelaan. Weet u wie deze fietser kan zijn of was u het zelf, meld het alstublieft.

Eerder slachtoffer

De groep heeft mogelijk een avond eerder, op donderdag 15 augustus, ook al een slachtoffer gemaakt. Een getuige vertelt dat hij rond 23.00 uur een jongen in paniek het bos uit zag rennen. Die zei dat hij was belaagd door een groep jongens met bivakmutsen. Dit mogelijke slachtoffer zou rond 18 jaar oud zijn en gaf zelf aan dat hij die donderdagavond nog naar de stad Utrecht moest.

  1. Wie weet iets over deze groep overvallers?
  2. Wie is de mogelijke getuige die langsfietste?
  3. Wie is de jongen die op donderdagavond 15 augustus mogelijk door dezelfde groep daders is belaagd?

Roze in Blauw

De dadergroep lijkt het specifiek gemunt te hebben op homoseksuele slachtoffers. Mocht je meer weten, laat dan van je horen en bel de tiplijn: 0800 – 6070 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Mocht je het lastig vinden om een tip door te geven of om te vertellen dat je ook slachtoffer bent geworden, dan maken we je er op attent dat je ook contact kunt opnemen met het team Roze in Blauw: 088 – 169 1234.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.