Strategische samenwerking Politie en Gaykrant inzake opsporings-berichtgeving

Om misdrijven in en rond het homocircuit makkelijker op te kunnen lossen gaat de Nederlandse Politie samenwerken met De Gaykrant. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten deze samenwerking op het gebied van opsporingsberichtgeving aan te gaan.

In 2017 werd De Gaykrant opnieuw gelanceerd. Inmiddels is het online medium – met LHBT-nieuws en informatie op het gebied van politiek, gezondheid, kunst en cultuur – het grootste online LHBT-platform van het Nederlandse taalgebied geworden. Via website, Facebook, Instagram en Twitter wordt een groot deel van de LHBT-doelgroep bereikt.

Misdrijven

Met behoud van de eigen identiteit gaat De Gaykrant misdaadzaken met een LHBT-gerelateerde component belichten. De hoofdredactie spreekt van een gemeenschappelijk belang. “Via de lezers van De Gaykrant kan de politie de juiste doelgroep bereiken voor tips. Voor het opsporingsonderzoek is relevante informatie van groot belang. Misdrijven waarbij een andere seksuele geaardheid en / of genderexpressie een rol speelt, komen vaker voor.” De Gaykrant heeft onder LHBT-ers een groot bereik en kan in opsporingsopzicht een grote toegevoegde waarde hebben.

Samenwerking

Linda Buitenweg (Teamleider Opsporingscommunicatie Politie): “Met de samenwerking met De Gaykrant verwachten we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de opheldering van opsporingsonderzoeken die LHBT+ gerelateerd zijn. Daarnaast hopen we door mensen bewust te maken en alert te maken dat we vergelijkbare zaken in de toekomst kunnen voorkomen dan wel kunnen verminderen.”

Paul Hofman (misdaadredacteur De Gaykrant): “Het is een goede zaak dat de Nederlandse politie en De Gaykrant gaan samenwerken. Specifieke journalistieke aandacht voor LHBT-zaken is en blijft van groot belang. We moeten weten wat er goed gaat en wat niet. We kijken uit naar deze gebundelde informatiestroom.”

Opsporing Verzocht

Op dinsdag 5 november besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een zeer gewelddadige beroving op een homoseksuele man in Bilthoven. Ook via De Gaykrant wordt deze zaak belicht.

Het Openbaar Ministerie, de politie en De Gaykrant benadrukken dat het altijd van groot belang is melding en aangifte te doen van strafbare feiten.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.