Daan Teuwen: “Als natural drag verleg ik de grens tussen man en vrouw”

Mijn naam is Daan Teuwen (19) en val onder de noemer man. In mei 2014 ben ik uit de kast gekomen. Ik was toen veertien, al wist ik drie jaar daarvoor al dat ik gay was. Ik vond gewoonweg gay porn mooier dan straight porn. Toen er ook nog een jongen in beeld kwam, gaf dit de doorslag. Ik ben geboren en getogen in het Gooi. Tegenwoordig ben ik regelmatig te vinden in het uitgaansleven van Amsterdam en haar winkelstraten. Als natural drag loop ik in de winkelstraten in vrouwenkleding en make-up.

Gevoelig

Mijn vrienden en familie omschrijven mij als een lief, energiek en een zorgzaam persoon. Mijn karaktereigenschappen kenmerken zich dan ook door iemand die vaak teveel van zichzelf vraagt. Ik ben vaak niet mijzelf geweest, maar een “Goois” jongetje. Nu doe ik dat meer, ik word er letterlijk boos en chagrijnig van.

The art of drag is not simply a man using make-up, to make himself  look like a woman

Drag queens laten hun vrouwelijke kant zien aan de buitenkant, maar iedere man heeft een vrouwelijke kant in zich. Mijn artiestennaam is Julie Barion en sinds een jaar ben ik serieus bezig met dameskleding en make-up. Inmiddels heb ik ook voor een sieradenmerk mogen poseren als drag.

Eigenlijk gaat het om het uitdagen van vastgeroeste ideeën over wat man en vrouw zijn betekent. Het over straat lopen in vrouwenkleding draagt bij aan acceptatie en zichtbaarheid. Ik ben een ‘natural drag’: niet alles hoeft niet  ‘over the top’. Schoonheid zit in de kleine dingetjes en verleg hiermee de grens tussen man en vrouw.

Daan Teuwen

 

Dit is de zesde editie van de fotorubriek M / V / X die elke eerste weekend van de maand te lezen is. M / V / X staat voor ‘Man’ of ‘Vrouw’ of ‘Iedereen die zich niet aangesproken voelt door deze binaire indeling. Genderidentiteit en -expressie staan centraal. Beeld en tekst vormen samen de ‘story’ van de betreffende persoon. De Gaykrant werkt voor deze rubriek samen met Dillen Modeling Management, het eerste modellenbureau in Nederland waar genderidentiteit geen issue is. Oprichters David Dillen en Miranda Anker hebben een platform ontwikkeld dat ruimte biedt aan modellen met een verhaal. Het bureau staat voor unieke eigentijdse mensen, mooie gezichten, excentrieke modellen en haarmodellen. 

 

Dillen Modeling Management is te vinden op Facebook, Instagram en hun website.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.