Amerika verbant boeken met LHBT-thema

De overkoepelende bibliotheekorganisatie in de Verenigde Staten heeft haar jaarlijkse lijst gepubliceerd met de meest aangeklaagde en verbannen boeken voor kinderen en jongeren. Onder de boeken waarover de meeste klachten zijn binnengekomen zijn opvallend veel boeken met een LHBT-thema. Wanneer de klachten gegrond worden verklaard zullen de boeken uit bibliotheken, scholen en universiteiten worden verbannen.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.