Voorzitter COC Haaglanden: “Ik was een beetje dom”

COC Haaglanden-voorzitter Peter Scheffer gaat in een persverklaring door het stof. Dit nadat er ophef was ontstaan over enkele uitspraken die hij deed in een veelbesproken interview. Nadat de Gaykrant hierover publiceerde ontstond er een rel binnen het COC en de LHBTI-scene.

Tekst: Kenneth Steffers

Peter Scheffer voelde zich genoodzaakt om er een publiekelijke persverklaring uit te gooien. Daarin zegt hij ¨een beetje dom¨ te zijn geweest en laat hij weten ¨snel te leren¨ en ¨samen strijdbaar voorwaarts¨ te willen.

Waardering en buiging 

Tegenover de Gaykrant voegt Scheffer daar nog aan toe: ¨Volgens mij kan er geen enkele twijfel bestaan over mijn diepe waardering en buiging voor de inzet en het werk van Ben Manuputty en Sebastiaan de Graaf, de organisatoren van The Hague Pride.¨ Scheffer geeft aan ¨superblij¨ te zijn dat Manuputty en De Graaf kennis hebben genomen van zijn persverklaring en hem succes wensen. ¨Veel positieve reacties op dat bericht. We gaan nu samen verder voor onze community¨, aldus Scheffer.

“Veel positieve reacties op dat bericht.

We gaan nu samen verder voor onze community¨

Reactie The Hague Pride

Ben Manuputty laat weten ¨benieuwd¨ te zijn naar de samenwerking tussen The Hague Pride en het COC die Scheffer heeft voorgesteld.  Wel steekt het Manuputty dat Scheffer in zijn persverklaring spreekt van ¨een andere pride¨. Manuputty: ¨Daarmee geef je alleen maar weer een scheidslijn aan tussen The Hague Pride en het COC, terwijl wij altijd als een team hebben samengewerkt en naar buiten zijn getreden.¨

Foto: (c) COC Haaglanden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.