Eric Veroliemeulen | ProfieLHBT+

Eric Veroliemeulen (41) is geboren in Limburg waar hij tijdens zijn jeugd zich altijd een buitenstaander heeft gevoeld en gepest werd op school. Op zijn 17e is hij naar Amsterdam vertrokken waar hij zich eindelijk kon ontplooien. Hij heeft de HBO opleiding Tourism and Leisure Management gevolgd en werkte in zijn vrije tijd als Chef de Rang in Hotel de l’Europe. In 2005 is hij naar het buitenland vertrokken waar hij 2 seizoenen als hotel officier aan boord van de “Zuiderdam” Holland America Line heeft gewerkt. Tussen deze twee seizoenen in is hij tijdens zijn verlof in Miami de liefde van zijn leven tegengekomen waarna hij hem naar Florence in Italië is achterna gereisd. Hij is inmiddels 7 jaar gelukkig getrouwd en leeft daar zijn “la dolce vita”. Momenteel leidt hij Villa Medicea di Lilliano, Wine Estate waar hij de meest luxe evenementen organiseert.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ambitieus, grensverleggend, doorzetter en een gastheer tot in de puntjes. Daarnaast ben ik een echte levensgenieter. 

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Dat is mijn moeder geweest (helaas een aantal jaren geleden veel te jong overleden) die door haar positiviteit, oplossingsgerichtheid en altijd de zonnige kant van het leven ziend een lichtend voorbeeld voor mij is.

Twee grote voorbeelden op het gebied van hospitality zijn Pieter Smits (oud eigenaar Hostellerie De Hamert) en Adriaan Grandia (oud-directeur De L’ Europe) van wie ik veel heb mogen leren op het gebied van marketing en gastvrijheid.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Italië is een katholiek land waar veel jongeren niet zichzelf kunnen zijn en daardoor nog niet voor hun seksuele geaardheid uit durven komen. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik homoseksueel ben en van mooie mannen houd. Ik ben gelukkig getrouwd en kan totaal mezelf zijn. Ik houd er niet van als mensen in hokjes worden geduwd en of worden bekritiseerd om wie ze zijn. Iedereen moet zijn eigen leven kunnen leiden en kunnen genieten zonder zijn of haar streken te verliezen!

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Samen met mijn man woon ik in hartje Florence. Dat is net een dorp, iedereen kent elkaar. Met mijn man word ik graag gezien. We worden geaccepteerd door al onze kennissen en vrienden. Ik hoef me niet te bewijzen en kan mijn eigen leven leiden. Als Nederlander ben ik heel direct en neem geen blad voor de mond. Dat wordt me niet altijd in dank afgenomen. Soms ben ik op zoek naar bevestiging van anderen, dat ze me accepteren. Mijn positiviteit wil ik graag overbrengen op anderen.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik houd van eerlijke en oprechte mensen met persoonlijkheid. En voel me sterk aangetrokken tot mannen met een sterk karakter die me met beide benen op de grond kunnen houden en daarnaast ook lief zijn.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik ben er van overtuigd dat gays een beter inlevingsvermogen hebben, creatiever met het leven omspringen en gevoeliger zijn.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Soms denk ik dat het leven makkelijker zou zijn geweest als ik hetero zou zijn geweest. Maar ik ben trots op wie ik ben. Vroeger werd ik in Limburg altijd gepest door mijn geaardheid. Dat vond ik heel vervelend en het maakte me vaak boos, Maar het heeft me ook heel sterk gemaakt.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik heb het voorrecht gehad dat ik ben opgegroeid met ouders die zeer open minded waren en mij daardoor opgevoed hebben met de gedachte iedereen te respecteren voor wie ze zijn! Ik ben ervan overtuigd dat er meer aandacht moet worden gegeven aan diversiteit in de breedste zin van het woord, zowel thuis in gezinsverband als op school.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als die positieve, opgewekte en energieke man die altijd voor iedereen klaarstaat, een luisterend oor heeft en die alles uit het leven haalt wat er inzit en die graag de wereld verkent!

10) Wat is je motto?

Leven en laten leven en je hart volgen. Iedereen is tenslotte bijzonder en heeft zijn kwaliteiten. Graag wil ik mensen en gasten het gevoel geven dat ze bijzonder zijn. Iedereen is op zijn of haar manier uniek.

Meer info: www.medicivilla.com


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.