Kev Matthews: “Ik ben een ‘modern primitive'”

“Mijn naam is Kev Matthews en ben opgegroeid in Engeland. In de jaren ’80 waren punkers en muziek vol op aanwezig. Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik gaan experimenteren met mode, ontwerp en kunst. Ik houd van het extreme.

Punk

Alternatieve homo’s zijn tegenwoordig overal te vinden. De term “punk” is meestal bedoeld om zich af te zetten tegen de standaard “heteronorm” en staat voor anarchisme. De vrijheid jezelf te mogen zijn is gelukkig van deze tijd, maar ook nu zijn er veel issues omtrent tolerantie. Punk is voor velen een echte levensstijl. Punk kan je niet worden, punk ben je! In de homowereld zijn er genoeg die zich comfortabel voelen in het dagelijks leven door anders eruit te zien. Dit dankzij onze vrijheid. Door de media en mode wordt het extra aantrekkelijk om nieuwe dingen uit te proberen. Toch zal je in positieve of negatieve zin opmerkingen krijgen in het leven. In het uitgaansleven komt deze ideologie terug en wordt het onderling geaccepteerd jezelf te mogen zijn.

“Punk is voor velen een echte levensstijl

Punk kan je niet worden, punk ben je!

Rubber

Ik heb een fetisj voor rubber, het is heerlijk om te dragen. Het voelt als een tweede huid en heb dan ook een volledige collectie rubber. Zoals een rubber gympak of een stoere kilt, skin bleachers, rokjes, tanktops en wrestling suits. Natuurlijk draag ik dit graag thuis, maar ook op fetisj feesten.

“Nu ben ik een pleegvader van een 9-jarige jongen die door zijn rugzakje veel aandacht en zorg nodig heeft”

In 1999 woonde ik op kamers en studeerde in Newcastle in Engeland. Op Kerstavond was ik bij mijn ouders in Rugby, een klein conservatief dorpje waar iedereen elkaar kent.  Laat op deze avond heb ik mijn ouders verteld dat ik naar het buitenland wilde gaan en dat ik nieuwe mensen wilde ontmoeten. En zou bij de gebruikelijke Kerstviering niet aanwezig zijn. Deze avond heb ik de kracht gevonden om mijn moeder te vertellen dat ik op mannen val. Mijn vader was onderweg naar zijn bed. Uren hebben we zitten praten, tranen van blijdschap en hebben er een borrel op gedronken. Daarna heeft zij mijn vader ook op de hoogte heeft gebracht. Het was gelukkig voor beide geen teleurstelling en zij geloven in een open communicatie. Nu ben ik een pleegvader van een 9-jarige jongen die door zijn rugzakje veel aandacht en zorg nodig heeft.

‘Dingen durven doen en niet conform de verwachtingen van anderen leven. Ik heb steeds meer zelfvertrouwen gekregen.’

Ik was een normale jongen in de puberteit met een bijbaantje in de supermarkt. Ik ging naar school, ging veel uit en had een vriendin. Ook werd ik wat rebels – vooral tegen mijn vader – en ben uiteindelijk met mijn vriendin gaan samenwonen. Toen mijn opa ziek werd, waar ik een enorm goede band mee had, heb ik de relatie beëindigd en ben voor mijn opa gaan zorgen.

Nu hoor ik bij de subgroep ‘modern primitives’. Dit zijn mensen uit ontwikkelde Westerse landen. Ze zijn spiritueel bezig in de vorm van ‘body modification’ en /of ‘body art’,  tattoo, piercing, scarification en branding. Deze mensen laten zich beïnvloeden door van Madmax Films, Crustpunk, Steampunk gecombineerd met mode, kunst en muziek. Ik zie mijzelf als een Punkwarrior van de moderne tijd.

‘Laat je niet gek maken, wees jezelf en pak alle kansen in het leven’

Het maakt niet uit wat voor werk je doet, wat je achtergrond of je wat je seksuele geaardheid is. Er is altijd plek voor jou! Blijf je dromen volgen en wees lief voor anderen. We mogen zijn wie we zijn, juist nu!”

Kev Matthews


Dit is de vierde editie van de fotorubriek M / V / X die elke eerste weekend van de maand te lezen is. M / V / X staat voor ‘Man’ of ‘Vrouw’ of ‘Iedereen die zich niet aangesproken voelt door deze binaire indeling. Genderidentiteit en -expressie staan centraal. Beeld en tekst vormen samen de ‘story’ van de betreffende persoon. De Gaykrant werkt voor deze rubriek samen met Dillen Modeling Management, het eerste modellenbureau in Nederland waar genderidentiteit geen issue is. Oprichters David Dillen en Miranda Anker hebben een platform ontwikkeld dat ruimte biedt aan modellen met een verhaal. Het bureau staat voor unieke eigentijdse mensen, mooie gezichten, excentrieke modellen en haarmodellen. 

Dillen Modeling Management is te vinden op Facebook, Instagram en hun website.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.