New York dompelt zich onder in de kleuren van Pride

Ter viering van de LHBT+-gemeenschap en de eerste WorldPride in de Verenigde Staten, dompelt de stad New York zich onder in de kleuren van de regenboog. Gedurende de maand juni zullen ongeveer 4 miljoen bezoekers, naast de lokale bevolking, WorldPride vieren in alle vijf de boroughs van New York: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

Stonewall

WorldPride valt samen met het 50-jarige jubileum van de Stonewall rellen, op 28 juni 1969 braken er rellen uit in reactie op een politie-inval in de Stonewall Inn in Greenwich Village. De bar is nu het eerste nationale monument ter ere van LHBT+-rechten. “New York City is de geboorteplaats van de moderne LHBT+rechtenbeweging en heeft een belangrijke rol gespeeld in de vooruitgang die de wereldwijde beweging heeft geboekt. Deze maand zal onze stad WorldPride organiseren ter herdenking van het 50-jarige jubileum van de Stonewall rellen. De skyline verlichten in de kleuren van de regenboog herinnert de LHBT+gemeenschap over de hele wereld eraan dat New York City altijd een baken van hoop zal zijn en een “thuis” voor iedereen”, zei burgemeester Bill de Blasio.

“New York City zal altijd een baken van hoop zijn en een thuis voor iedereen”

WorldPride

Gedurende de maand juni zullen reizigers samen met de lokale bevolking genieten van de verschillende festiviteiten rondom WorldPride. Maar naast al het feest wordt er ook stil gestaan bij de weg naar LHBT+-rechten toe. “Het hosten van de allereerste US WorldPride tijdens het 50-jarige jubileum van Stonewall zal een diepgaand en historisch moment zijn voor de LHBT+gemeenschap in New York en de rest van de wereld”, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company.

Project Rainbow

Tijdens het Project Rainbow van NYC & Company kleuren attracties, bus touroperators, culturele organisaties, hotels, restaurants en nog veel meer de kleuren van de regenboog. Zo zullen onder andere het Metropolitan Museum of Art, City Hall, Staten Island Museum en de Empire State Building vrolijk belicht worden om zo hun solidariteit aan WorldPride en alles wat het vertegenwoordigt te tonen.

Ga voor meer informatie over NYC’s Year of Pride naar nycgo.com/year-of-pride en bezoek nycgo.com/worldpride voor al het nieuws rondom WorldPride. Voor alles wat met LGBTQ in NYC te maken heeft, ga naar nycgo.com/lgbtq.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.