Nigel Andrews | ProfieLHBT+

Nigel Andrews tapt niet alleen biertjes in het iconische Rotterdamse gaycafé Loge90 in Rotterdam – hij timmert sinds een tijdje ook hard aan de weg om dé volkszanger van de Havenstad te worden.  “Je kunt het wel aan mijn merken dat ik gay ben, maar waarom zou ik dat dan ook nog eens aan de grote klok moeten gaan hangen?”

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Enthousiast, spontaan en gezellig zijn wel de authentieke eigenschappen die het beste bij mij passen. Ik ben dol op goede feestjes, maar ik heb bijvoorbeeld ook een hele zakelijke kant. Van A tot Z help ik mensen met het organiseren van het perfecte feestje.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Een specifieke naam kan ik zo 1, 2, 3 niet noemen, maar personen die staan voor wie ze zijn en doorzetten in zaken die hen interesseren bewonder ik in het bijzonder. Ambitieuze mensen, daar hou ik van!

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Dat is iets waar ik nooit echt lang over heb getwijfeld. Ik heb mijzelf altijd beschouwd als een man en wist al op jonge leeftijd dat ik zelf ook op andere mannen val.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, dat vind ik niet! Ik stel mijzelf gewoon altijd voor als Nigel en hoef daar dan niet bij te vertellen hoe ik mij voel of wat mijn seksuele voorkeur is. Je kunt het wel aan mijn merken dat ik gay ben, maar waarom zou ik dat dan ook nog eens aan de grote klok moeten gaan hangen? Wat mij betreft is het niet meer dan normaal dat we elkaar gewoon in zijn of haar waarde laten.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Iemand die zelfverzekerd overkomt en durft te zijn wie hij of zij is. Als dat klopt en je hebt ook nog een leuke en vlotte babbel plus een goede look, ja, dan ben je van mij!

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Er werken veel LHBT+´ers in de entertainmentbranche, waarin ik werkzaam ben. Ik heb het idee dat mijn geaardheid zeker iets heeft bijgedragen aan de vlucht die mijn professionele zangcarrière de afgelopen tijd heeft genomen. Misschien ook wel omdat homo´s vaak wat flamboyanter zijn en zo spontaniteit uitstralen.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het feit dat je nog steeds niet overal wordt geaccepteerd en jezelf kunt zijn. Soms heb ik het gevoel dat je jezelf als homoseksueel nog meer moet bewijzen om je te kunnen redden binnen de ´heterowereld´.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Vanaf morgen mogen er van mij continue door het hele land posters en flyers hangen met zoenend / hand in hand lopende homo’s, lesbiennes, transgenders, dragqueens en noem het maar op! Al die heisa hierover moet maar eens klaar zijn! Wij moeten de wereld laten zien dat wij als ´minderheden´ ook maar gewoon horen bij een ´normale meerderheid´.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een persoon die alles gedaan heeft in zijn leven wat hij wenste. Ik heb liever spijt van iets wat ik wél gedaan dan omgekeerd.

10) Wat is je motto?

Wees lief voor jezelf en je naasten. Geniet van het leven en doe jezelf nooit te kort. Je leeft tenslotte maar één keer.


De nieuwe single van Nigel Andrews is onlangs uitgebracht. Klik hier om deze te beluisteren. De oplettende kijker zal in de videoclip ook onze eigen redacteur Kenneth Steffers kunnen herkennen.

www.NigelAndrews.nl

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.