Domineesdochter maakt boek over LHBT-gezinnen

Fotograaf Annemarie Dekker presenteert op 28 april het fotoboek The Daily Life of Gay Parents. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door oud COC-voorzitter en Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66). De presentatie vindt plaats in OBA Oosterdok te Amsterdam. 

Door: Hans Prummel

In ‘The Daily Life of Gay Parents’ worden foto’s van vijftig gezinnen afgewisseld met vijf interviews. Annemarie Dekker brengt gay gezinnen in allerlei samenstellingen in beeld. Vanuit verschillende situaties belicht ze het gewone, alledaagse leven. Haar boek is het resultaat van haar nieuwsgierigheid naar het antwoord op de vraag of deze gezinnen zich anders voelen dan andere gezinnen.

Als domineesdochter weet Annemarie als geen ander hoe lastig het kan zijn om uit de kast te komen. Het is immers niet de makkelijkste omgeving om je coming out te hebben. Toen ze haar omgeving later vertelde dat ze een gezin wilde beginnen met haar vriendin, leverde haar dit zowel positieve als negatieve reacties op. Voor haar aanleiding genoeg om op onderzoek uit te gaan.

The Daily Life of Gay Parents, 128 pagina’s, foto’s en interviews, ISBN 9789090315393, €24,95. 

Meer informatie: www.gayparentsfotoboek.nl.

Boekpresentatie:
28 april
15.30 – 16.30 uur
OBA Oosterdok, Amsterdam

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.