‘Don’t feed the Dragqueens’: Drag Dinnershow van Miss Donna-Ray Jones

Op 2 en 3 mei presenteert de Amsterdamse Drag Miss Donna-Ray Jones een Drag Dinnershow bij restaurant Adam & Siam in Amsterdam. Onder de veelzeggende titel ‘Don’t feed the Dragqueens’ voert de diva samen met vier Sister Drags een spetterende performance op. Het wordt een avondlang eten en drinken met muzikale omlijsting tussen de gangen door. Aldus Donny Latupeirissa, de man achter Miss Donna-Ray Jones.

Tekst: Norbert Splint

Donny is sinds 2006 de Cowboy van de Vengaboys en werkt inmiddels ruim twee decennia als entertainer in het Amsterdamse uitgaansleven. Hij werd 41 jaar geleden geboren in Dokkum, een van de Friese elf steden. Maar zijn Molukse achternaam verraadt al dat we hier nou niet bepaald te maken hebben met een boomlange blonde Fries, zeg: een Rintje Ritsma of Sven Kramer.

Donny Latupeirissa als de cowboy van de Venga Boys

Legendarische Club iT, fraaie horecazaken en tournees

Donny (inderdaad: zwart haar, lichtbruine huidskleur, sportief gebouwd en tattoos van zijn vingers tot achter zijn oren) volgde de Middelbare Hotelschool in Groningen en studeerde daarna aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hij danste als vaste danser in de legendarische Club iT en werkte in fraaie horecazaken. Door tournees met de Vengaboys ziet hij de hele wereld. Je zou kunnen zeggen dat met Don’t feed the Dragqueens alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. ‘Ik wilde heel graag iets met restaurant Adam & Siam doen. Inderdaad komt alles daar samen: mijn vriend en ik wonen er om de hoek, het was een oud theater en de keuken heeft iets Aziatisch. Ik moet bekennen: ooit wilde ik zelf zo’n zaak in bezit hebben. Een plek waar gastvrijheid en entertainment samen komen. Dus op deze locatie twee avonden optreden met mijn Sisters is mega cool.

“De cowboy van Vengaboys ben ik als uber man; Donna-Ray ben ik als uber vrouw.”

Wie een performance van Miss Donna-Ray Jones meemaakt, ziet meteen dat Donny een metamorfose heeft ondergaan. ‘Ja, dat klopt. Ik verander totaal. De gehele transformatie duurt gemiddeld drie uur. In die tijd verandert mijn karakter en switcht mijn energie langzaam naar Donna-Ray. Het sluitstuk is als ik de pruik opzet: dan is ze volledig gearriveerd, zeg maar. Met Donna-Ray kan ik mijn vrouwelijke kant volledig tot uiting brengen. Ik wist altijd al dat ik een vrouwelijke kant bezit. Nu heeft ze ook vorm gekregen. Samenvattend: de cowboy van Vengaboys ben ik als uber man; Donna-Ray ben ik als uber vrouw. Tussen haakjes: ook mijn ouders vinden haar, Donna-Ray dus, helemaal geweldig.’


“Voor ons is ‘Drag’ kunst en wij willen dat graag met iedereen delen.”

Entertainment recht vanuit het hart

Don’t feed the Dragqueens is niets meer of minder dan theater. De gasten worden dan ook verwacht in het theatergedeelte van het restaurant, vanaf 19.00 uur, bij de ingang aan de Nes: Amsterdams bekendste theaterstraat. ‘Verwacht entertainment recht vanuit het hart: smaakvol, energiek en een tikkeltje ondeugend. Voor ons is Drag kunst en wij willen dat graag met iedereen delen. En misschien vragen we onze gasten wel om een klein beetje mee te doen.’


Tickets zijn vanaf € 79,= (early birds) te boeken via www.dragqueen.agency. Dat is inclusief welkomstdrankje, gehele avond open bar, driegangendiner en natuurlijk de show. ‘Die is in vieren opgedeeld en wordt tussen de gangen door opgevoerd, zodat de gasten zich tijdens het eten verstaanbaar kunnen maken. En wij tijd hebben voor een costume change. En oh ja: het kleedadvies luidt: A touch of glam.

Restaurant Adam & Siam
Nes 104, Amsterdam
https://www.adamsiam.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.