Bi-mannen

Biweekly
Voor het naar bed gaan las mijn vader mij uit de (kinder)bijbel voor. Tot een zekere leeftijd en ik mij er niet langer aan laafde maar de overstap naar de literatuur maakte. Ik las mijzelf in slaap met Mulisch en andere boeken die een wereld voor mij openden die ik tot dan amper kende. Nu heb ik mijn iPhone met social media als Instagram en Facebook. Bij het opstaan en slapengaan wend ik me tot plaatjes en korte verhalen. Van de tale Kanaans naar de gedachten van een willekeurig persoon, toegegeven: armoe.
Desondanks zitten er wel berichten tot nadenken in de stroom van informatie die bij mij resoneren. Zoals deze: ‘now I’m going through a phase where I like men more than women. I met this guy in the gym. His wife is a friend of my wife. I thought he was handsome. When he walked towards me naked in the steam room smiling at me my dick hardened. When he sat next to me I wanted to touch him.’
Zoals ik het begrijp, is deze tweet geschreven door een man in relatie met een vrouw. Hij ‘bekent’ dat hij nu een fase in zijn leven doormaakt waarin mannen hem meer doen dan vrouwen. Er zijn blijkbaar nu eenmaal mannen die van meer dan een gender houden die meer voorkeur voor mannen hebben. En er zijn biseksuele mannen die meer voorkeur voor vrouwen hebben. Die gevoelens ten aanzien van welke sekse of gender kunnen blijkbaar fluctueren en zich gedurende je leven wijzigen.
Waarom dit opgeschreven moet worden? Omdat de bi-mannen die meer voorkeur voor mannen hebben ook in een relatie met een vrouw kunnen zijn. Toegeven dat mannen ‘meer’ zijn, laadt de verdenking op je dat je eigenlijk of heimelijk homo bent terwijl diegene blijkbaar net die ene vrouw die bij zijn verlangen past heeft gevonden. Ook al kijkt en flirt en sekst diegene in eerste instantie sneller of makkelijker met een man. Er als man voor uitkomen dat je biseksueel (of welke term dan ook) bent, is voor hen al lastig genoeg. Maar jezelf verder dan dat openen en je verlangens uiten – over verhoogde voorkeur voor mannen – is nog lastiger omdat het de schijn van homoseksualiteit met zich meebrengt. Zo zijn er vele mannen.
Laat mij terugkeren naar de taal die ik voor het slapengaan heb geleerd. Namelijk dat ‘de liefde nooit zal vergaan’ en ‘dat ze alles gelooft, hoopt en in alles volhardt’ dwars door de vooroordelen ten aanzien van deze mannen die slechts liefhebben heen.

 

Joshua Zandberg

 


Joshua Zandberg schrijft elke week een column over zijn leven als bi-man. 

Joshua Zandberg – foto: Moker Media

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

6 thoughts on “Bi-mannen

 1. paul schreef:

  Sinds mijn 15de al heb ik al bi gevoelens. Ik keek meer naar de jongens en vond meisjes komen van een andere planeet. Desondanks ben ik toch getrouwd en heb twee schatten van kinderen. Ik en mijn vrouw hebben nooit een sexuele relatie gehad. Ik ben nu een 55+er die al meer dan 40jaar verdoken sexrelaties heeft met mannen. Ondanks mijn sexuele voorkeur voor mannen kan ik niet echt verliefd worden op een man. Het is een tweestrijd die nooit zal ophouden vrees ik en steeds moeilijker wordt om mee te leven. Niet dat ik zwarte gedachten heb, maar het vreet constant aan je. Het is een permanente tweestrijd. Het zou misschien eenvoudiger zijn als ik toch verliefd kon worden op een man en een definitieve keuze kon maken. Maar ik wil mijn vrouw en kinderen niet in de steek laten.

 2. Gr ton schreef:

  Hallo paul
  Zo herkenbaar voor mij .totdat ik het niet meer kon uithouden en ben toch verliefd geworden op een man .terwijl ik dacht dat ik Bi was .maar bi besta voor mij niet ik ben puur homo en geniet van mijn man .en mijn kinderen die ik heb met mijn ex .
  Je mag mij mailen .
  tonpolderman52@gmail.com
  Gr ton

 3. Michel schreef:

  Hoi,

  Ik ben een getrouwde man .
  En sinds een jaar fantaseer ik steeds meer over mannen.
  Mij vrouw zegt dat ik mijn bigevoelens moet gaan ontdekken.
  Weet er iemand betrouwbare dating apps of hoe ik met bimannen in contact kan komen.

  Gr Michel

  1. Justin schreef:

   Hoi,

   Loop al heeeeelll lang rond met dezelfde gevoelens….

   Weet en heb er niks mee gedaan, vertrouw niks of niemand. Ben gescheiden en heb kinderen…

 4. Frank schreef:

  Hoi,

  Altijd gedacht dat ik 100% hetero ben. Heb samen gewoond maar ben nu 22 jaar alleen en ook geen seks meer gehad. Drink geen alcohol meer. Dus kom ook niet meer in het café waar ik andere mensen ontmoet.
  Belande via internet op dating sites waaronder bi en ho, en ja ik vond het toch wel spannend. Heb een keer gedate met een bi man bij mijn thuis. Was toen zo zenuwachtig dat mijn lul amper stijf werd. Maar vond het wel erg lekker, veel geiler als bij een vrouw. Heb zijn lul even in mijn mond gehad. Voelde lekker zacht en smaakte goed. Heb nog een tijdje contact gehad op de site, maar is later verwaterd.
  Ik heb lichte astma en laat me eerst vaccineren. Voordat ik weer eens ga daten. De drang naar een man maakt me geil. Ben een beetje verlegen en zoek iemand die mij kan helpen met mij bij gevoelens.

  Gr FF

 5. mick schreef:

  Ik ben al heeeel lang bi want het zat er al heel jong in bij mij, tegenwoordig is het geen schande meer om met iemand van hetzelfde geslacht sex te hebben zo had ik een geheime relatie bijna 9 jaar lang waarin gay sex de realiteit was maar ik ben toch gezwicht voor een vrouw ik zag het niet zitten om als homo door het leven te gaan dat verwijfde gedoe van mijn ex vandaar mijn keuze tot bisexueel ik heb die gevoelens eigenlijk te lang weggestopt maar naar mate ik ouder word ga ik er steeds makkelijker mee om sommigen zien mij als hetero maar wanneer ik eenmaal in the mood ben dan gaan alle remmen los ik mag graag mannen verwennen en me soms gedragen als een echte hoer ik ben nu happy single en ga net zo graag met een vrouw als met een man om tussen de lakens elkaar heerlijk te verwennen.

  geile groet, mick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.