Den Haag viert Pride met koetsenparade: ‘Royal Rainbow Parade’

Van 6 t/m 9 juni 2019 vindt de eerste editie van The Hague Pride plaats. Dit is de opvolger van het The Hague Rainbow Festival.  Naast de culturele en maatschappelijke evenementen zal de Royal Rainbow Parade op zaterdag 8 juni het hoogtepunt zijn: een koetsenparade die langs de pareltjes van Den Haag zal rijden. 

Door: Hans Prummel

Boodschap

Don’t be afraid to connect: dat is de boodschap van The Hague Pride 2019. Een slogan die benoemt waar het bij de Haagse Pride om zal draaien. Een boodschap die consequent zichtbaar zal zijn gedurende alle Pride activiteiten. Het creëren van eenheid, het wegnemen van (voor)oordelen en met elkaar in gesprek gaan vanuit een positieve insteek. Niet bang zijn voor het onbekende en elkaar respecteren ondanks onze verschillen.

“We mogen trots zijn dat we Den Haag neerzetten als de derde roze stad van Nederland. Met de koetsenparade onderscheidt Den Haag zich van andere steden.”

Richard de Mos (wethouder)

Koetsenparade

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar om mee te rijden in de parade. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met de organisatie via info@stichtingmanjefiek.nl. In overleg zal worden gekeken of zij in een koets mee zullen rijden of in één van de praalwagens die daar achter zullen volgen.

thehaguepride.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

3 thoughts on “Den Haag viert Pride met koetsenparade: ‘Royal Rainbow Parade’

  1. Julia Vriends schreef:

    Wat super mooi!! Ik heb net een boek geschreven met autobiografische verhaaltjes over uit de kast komen, donor vinden, insemineren, paniek over niet zelf zwanger worden, ieder een kind dragen, depressie, gezin met twee moeders en twee meisjes, vitamientjes eten, klimmen, pesten enz… het boek waarin mijn vroew en onze dochters de tekeningen hebben gemaakt zal vlak voor deze pride binnen zijn… doel is openheid creeren en waar mogelijk taboes doorbreken. Wat zou het waanzinnig ongelofelijk mooi zijn om tijdens deze dag misschien iets te mogen voorlezen en met een kraampje te mogen staan om te verkopen. Zijn hiertoe mogelijkheden?! Zie voor meer informatie: http://www.saarroosendemamas.nl/blog

    Ik zie jullie antwoord heel graag tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.