Amsterdam Bear Weekend 2019: alle beren verzamelen!

Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 maart. Het wordt een relaxed gebeuren vol saamhorigheid, gezelligheid en een vleugje geilheid. Events in bijvoorbeeld bar Prik, The Web en – het Bear Ball – in Panama staan garant voor een onvergetelijk weekend. Dit alles wordt georganiseerd voor en door behaarde homomannen en hun bewonderaars. Maar iedereen is welkom.

Tekst: Norbert Splint

Het ABW wordt in 2019 voor de derde keer gehouden. Een van de hoogtepunten is de verkiezing van Mister Bear Netherlands 2019, op zaterdag 23 maart vanaf 19.30 uur. Aansluitend volgt dan om 22.00 uur het Bear Ball. De organisatoren van de altijd drukbezochte party’s Furball en Bear-Necessity bundelen tijdens dit feest hun krachten – en hun specifieke publiek – tijdens een spetterend feest in het bijzonder geschikte Panama.

Daarnaast komt er een boottocht, een LHBT-tour vanaf het homomonument langs iconische plekken voor homo’s en nog veel meer. Een eervolle vermelding verdient bar Prik in de Spuistraat, die speciaal voor dit weekend twee berencocktails heeft gecreëerd: honey bear en polar bear.

Mr Bear Verkiezing tijdens Bear Ball 2018

The Web

Opnieuw fungeert The Web als ABW-café: een ontmoetingsplek waar alle beren kunnen verzamelen. Gastheer Arjan Kröner (49): “Sowieso is The Web een bar waar saamhorigheid centraal staat. Tijdens het ABW bieden wij een ruimte waar de druk van de ketel kan. Je kunt hier relaxed op je date wachten, met een kopje koffie of een drankje erbij. The Web is meeting point waar je warm en droog zit, voorzien van gratis WiFi.”

Tegelijkertijd balt zich alle informatie over het ABW in The Web samen. Arjan: “We verkopen de kaartjes voor het Bear Ball, we doen de brunch voor het anti-kater gebeuren en alle mensen die hier werken, zijn goed geïnformeerd en geïnteresseerd. Dus geen nonchalant personeel achter de bar dat snel naar huis wil, maar gezellige mensen die een bear cave willen creëren.”

Het ABW is dus echt een event voor en door de bear community: de gezelligste, tolerantste en meest gastvrije community die Amsterdam kent. Daarom is iedereen welkom. Ook vrouwen. Maar liever niet in de darkroom van het Bear Ball, in de NZ-Sauna en tijdens sommige feesten in Club Church. Die blijven men only.

www.amsterdambearweekend.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.