Hey, Jay hier!

Ik ben echt diep onder de indruk dat ik mag schrijven voor Dé Gaykrant. Toen ik net mijzelf aan het ontdekken was, mijn seksualiteit aan het verkennen was, je weet wel zo rond de tijd dat Christus op een berg stond te prediken, was de Gaykrant namelijk een van de bladen die hebben bijgedragen aan het feit dat ik al snel accepteerde dat ik niet raar was. Dat er anderen waren als ik en dat ik niet alleen was in mijn bestaan.

Tegelijkertijd realiseer ik mij dat deze Gaykrant niet dezelfde is als het tijdschrift dat ik rond 2000 stiekem kocht. Ja, stiekem, ondanks het feit dat ik het geluk had dat mijn ouders open stonden voor alles. Evengoed, de naam, de lading en de mensen waar ik nu voor mag schrijven, nogmaals: ik ben echt onder de indruk.

Meer dan één labeltje

Dat ik bi was, wist ik vrij snel, dat het zich later als panseksualiteit manifesteerde was alleen maar heel erg verhelderend. Maar ik ben ook kinkster, en dat was in “mijn tijd” wat lastiger. Vooral omdat daar, vóór de tijden van de lipbijtende Anastasia en verschrikkelijk geile Meneer Grey, een enorme taboesfeer, en ik mag wel zeggen, angstcultuur, om heen hing. En eigenlijk is dat nog steeds zo, en hoewel wij kinksters steeds vaker geaccepteerd worden, zijn er nog steeds vooroordelen te over.

Seksspeeltjes

Blijkbaar begeef ik mij graag op onbemind en onbekend terrein, want ik test en review dus seksspeeltjes. Specialiteit: penis en prostaat. En ook daar zijn genoeg meningen over. Dat je met je pik speelt is tot daaraan toe, maar je prostaat, dus: iets in je kont stoppen, daar vinden veel mensen echt wel wat van.

Wat mij vooral opvalt, is dat industrie die ik bedien met mijn reviews eerst vrij hetero-normatief was. De kunstkutten, kunstmonden en de kunstkonten waren (en zijn) grotendeels vrouwelijk, specifiek gemaakt voor de heteroman om aan zijn trekken te komen.

Ik persoonlijk vind een kunstkut niet per se heel fijn om mee te spelen, ondanks dat ik echt wel blij word van iemand met een vulva. Maar ook van iemand met een pik – of net zo blij van iemand met een baard en vulva, of mooie borsten en een pik. Maar dat kunstmatige vind ik toch allemaal net niet helemaal lekker. Daarbij kan je van zoveel meer dingen lekker klaarkomen (of nog lekkerder klaarkomen) dan alleen je piemel ergens in heen en weer stoten.

“De industrie voor sekstoys heeft een achterstand als het gaat om innovatie voor mensen in bezit van pik en prostaat.”

Ontwikkeling en begrip

Inmiddels is er eindelijk ontwikkeling én begrip voor de niet-heteromens op deze wereld en verschijnen er steeds meer seksspeeltjes die neutraal zijn. Gewoon een mooie toy waar je mee kan masturberen. Gelukkig komen er ook steeds betere toys om fijn met je prostaat te kunnen spelen. Mits je een prostaat hebt natuurlijk, want dat is dan natuurlijk wel een voorwaarde. Maar daar wil ik in latere blogs zeker verder op in gaan.

Feit is: de industrie voor sekstoys heeft een achterstand als het gaat om innovatie voor mensen in bezit van pik en prostaat. Er is een aardige inhaalslag te maken, maar ik heb goede hoop dat dit iets is dat snel gerealiseerd gaat worden.

Mijn vraag aan jullie

Maar ik heb ook een vraag aan jullie, namelijk: hoe kan ik jullie van dienst zijn? Wil je iets weten, heb je een vraag over een bepaald onderwerp? Zoek je iets wat je nog niet hebt kunnen vinden? Vertel mij wat er volgens jou mist in het land van de sextoy reviews. Vraag mij wat jij wil weten.

Ik schrijf namelijk graag, voor jullie, maar ook namens jullie. Ik heb natuurlijk wel een goed idee van wat er speelt, maar ik ben maar één persoon, dus elke soort input is meer dan welkom. Dus, roept u maar. Hier onder dit stukje in de comments of via info@degaykrant.nl. Ik hoor graag van je.

De volgende keer

Tess en ik hebben afgesproken dat wij om en om voor jullie gaan schrijven. Dus volgende maand een artikel van Tess haar hand. Maar voor nu: houd van elkaar, zoals je dat alleen voor elkaar kan doen, voel liefde voor jezelf, je omgeving en je medemens.

Jay (& Tess)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.