Hiv-behandelteam OLVG genomineerd voor ‘Value Based Health Care prize 2019’

Maandag 25 februari is bekend geworden dat het hiv-behandelteam van het Amsterdamse OLVG genomineerd is voor de ‘Value Based Health Care prize 2019’. Met de VBHC-prijs worden initiatieven in de gezondheidszorg herkend, ondersteund en omarmd. Jaarlijks wordt aan één initiatief de VBHC-prijs toegekend. De uitreiking is op 18 april 2019.

Tekst: Norbert Splint

Guido van den Berk, internist bij OLVG: ‘OLVG heeft VBHC hoog in het vaandel staan. Enkele jaren geleden zijn we als hiv-behandelteam in nauwe samenwerking met onze patiënten als eerste wereldwijd value based healthcare op onze hiv-zorg gaan toepassen.

‘OLVG heeft VBHC hoog in het vaandel staan.”

Dit heeft onder meer geleid tot het invoeren van structurele kwaliteit van leven vragenlijsten (zogenaamde “PROMS”), een op VBHC-leest geschoeide app, genaamd “Happi” en een continue verbetercultuur binnen ons hiv-behandelteam. Dat we nu genomineerd zijn is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Wij hopen de prijs op 18 april natuurlijk te winnen.’

De Gaykrant komt later dit voorjaar met de uitslag en meer nieuws over dit onderwerp.

Bekijk alle genomineerden op de website van de VHBC prize.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.