Kees van der Staaij staat achter Nashville-verklaring

SGP-leider Kees van der Staaij heeft tijdens een tv-interview herhaald dat hij achter de zogeheten Nashville-verklaring staat. Van der Staaij zette vorig weekend zijn handtekening onder het omstreden conservatief-christelijke pamflet, dat zich onder meer uitspreekt tegen mensen “met een homoseksuele of transgenderidentiteit”. Hij kreeg daar veel kritiek op.

Zondag werd duidelijk dat naast Van der Staaij circa 230 orthodoxe protestanten – onder wie tientallen predikanten – de Nashville-verklaring hebben ondertekend. In het document staat ook dat het huwelijk volgens de christelijke leer alleen bedoeld is als “levenslange verbintenis tussen één man en één vrouw”. Daarnaast veroordeelt de verklaring seks buiten het huwelijk.

Bron: nrc.nl

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.