Helen en Nadine komen uit de bush bush voor wat koninklijk vermaak…

Helen en Nadine

Vorige week eindigden we volledig op apegapen, liggend in een tentje ergens in het midden van een National Park. Verslagen door een 7km stenen-klauter route, wat een afgang. Het goede nieuws is: we hebben het overleefd en beter nog, we hebben het einde van de route gered (je kan hier lezen hoe onze tocht met iets te weinig pieken verder liep). Vol trots en totaal afgemat liepen we de volgende dag het park uit, op weg naar beschaving. Schone kleding voelde als een hele andere wereld, een wereld vol met luxe. Deze luxe wereld zou snel koninklijk worden. Eenmaal in de beschaafde wereld (Melbourne), stapten wij op de enige echte drag queen club af. Het beloofde een koninklijke avond te worden!

Nu moet Helen eerlijk bekennen, dat haar kennis van drag queens nogal beperkt is. Dus Nadine legde het even uit. Eens kijken of Helen het goed begrepen heeft: vrouwen kunnen als man verkleden en zijn dan drag king. Mannen kunnen zich als vrouw verkleden en zijn dan drag queen. Vrouwen kunnen zich als overdreven vrouw verkleden en zijn dan ook drag queen. Vrouwen kunnen zich bizar verkleden en zijn dan kennelijk ook drag queen. Genoeg queens, 1 koning en een heerlijk aantal diva’s.

De show ging de hele avond door: soms 20 minuten rust voor een drankpauze, maar daarna weer snel de handen op elkaar om onze goedkeuring voor de diva’s te laten blijken. It’s raining men, RESPECT, alle klassiekers kwamen voorbij. Wie kent ze niet. En wat konden de dames bewegen, zeker weten RESPECT. Heel toepasselijk kwam Prince met Purple Rain ook binnen druppelen, om het geheel nog even de laatste koninklijke touch te geven. De avond werd afgesloten met een heuse verkiezing. De catwalk liep recht voor ons tafeltje en zo hadden we vol zicht op alle rondingen, draaibewegingen, en met flair gedragen jurkjes (in de categorie kort, korter, kortst).

Deze queens liepen zonder twijfel beter op hakken dan wij ooit zouden kunnen! We zijn helaas niet meer blijven hangen voor de uitslag. Voor ons waren alle deelnemers pure WINNERS.

Liefs,

Nadine en Helen

Helen en Nadine

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.