Man bewusteloos geslagen in parkeergarage vanwege geaardheid

Nederland is wederom opgeschrikt door een ernstig geval van anti-homogeweld. Deze keer werd in een Rotterdamse parkeergarage een man mishandeld vanwege zijn geaardheid. Het 24-jarige slachtoffer raakte zelfs buiten bewustzijn.

Tekst: Kenneth Steffers

Inmiddels heeft het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie in Rotterdam. Volgens de raadsman van het slachtoffer is het klip en klaar dat het in deze zaak gaat om anti-homogeweld. “Het slachtoffer en zijn vriend liepen op intieme wijze toen ze naar de parkeergarage wandelden. Dat moet gezien zijn door de belagers”, aldus advocaat Sébas Diekstra.

Mishandeling in parkeergarage

Het gewelddadige incident speelde kort voor middernacht op het eerste dek van de garage aan de Rotterdamse Leeuwenstraat in het centrum van de stad. De mishandelde man stond even daarvoor samen met zijn partner en een vriendin bij de betaalautomaat van de parkeergarage. Het groepje mishandelaars stonden achter het slachtoffer omdat ze zelf hun parkeerkosten nog moesten afrekenen.  Het slachtoffer, dat zo angstig is dat hij anoniem wil blijven, was via het trappenhuis van de parkeergarage alvast naar de auto gelopen. Daar wachtte hij op zijn partner en vriendin die nog bezig waren met betalen.

Vanaf beneden begon het groepje jongemannen “kankerhomo’s” te roepen. Toen het groepje mannen het slachtoffer bij zijn auto zagen staan kreeg hij een kopstoot en viel bewusteloos neer. Het agressieve groepje mannen zou ook nog hebben gedreigd om het slachtoffer neer te steken.

Reacties

Ook de Rotterdamse afdelingen van twee homobelangenorganisaties hebben inmiddels gereageerd op het zoveelste geval van anti-homogeweld dit jaar.

COC Rotterdam-voorzitter Eyasu Hindrik Balcha: “Intiem zijn kan dus nog steeds niet in onze stad, tenminste als je homo bent.” Hij vervolgt: “Ik heb vertrouwen in de politie en het werk dat ze doen. Maar in een soortgelijke zaak in Dordrecht – de Grindrmishandelingen – heeft de rechter gezegd dat er geen sprake was van anti-homogeweld. In dit geval is er hopelijk wel genoeg bewijs om dit aan te tonen en de daders de straf te geven die zij verdienen.”

De in Rotterdam opgerichte stichting De Roze Leeuw laat bij monde van voorzitter Lennard van Mil weten: “Als minister Van Engelshoven écht iets wil doen aan het alsmaar toenemende anti-homogeweld, dan is dit het moment! Ik hoop nu eens een keer op daadkracht, want dit probleem begint steeds verder uit de hand te lopen en het duurt niet lang meer alvorens we echt alle grip kwijt zijn. Het is tijd voor een hardere aanpak vanuit Den Haag!”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.