Goed nieuws voor homoparen met draagmoeder

Goed nieuws voor homoparen die met een draagmoeder hun kinderwens willen vervullen: zij hoeven daarvoor vanaf volgend jaar niet meer naar het buitenland. Uit onderzoek van het tv-programma De Monitor blijkt dat minstens twee IVF-klinieken gaan starten met draagmoederschap voor homoparen.

COC Nederland en Meer dan Gewenst zijn verheugd over het nieuws over draagmoederschap voor homoparen. Luc Nibbeling, voorzitter van Meer dan Gewenst, spreekt van ‘een grote sprong voorwaarts’.

Samen met Meer dan Gewenst roept het COC kabinet en Kamer op draagmoederschap nu ook wettelijk goed te regelen, in het belang van het kind, draagmoeder en wensouders. De Staatscommissie Herijking Ouderschap deed daarvoor al twee jaar geleden een voorstel.

De Monitor meldt dat het in MC Kinderwens in Leiderdorp gaat om een behandeling waarbij de draagmoeder zelf de eiceldonor is. In Nij Geertgen in Elsendorp is dat geen voorwaarde. Daardoor kunnen de vaders kiezen voor een eiceldonor die genetisch verwant is aan één van de wensvaders, een zus bijvoorbeeld. Die eicel wordt dan geplaatst bij de draagmoeder.

Nog twee andere klinieken overwegen het aanbieden van IVF-draagmoederschap voor homoparen. Het gaat om het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle en het VUmc in Amsterdam. Het VUmc heeft voornemens voor een speciaal project voor mannen die met behulp van een draagmoeder een kind willen krijgen. Het VUmc is nu het enige ziekenhuis in Nederland waar heteroparen al terecht kunnen voor IVF-draagmoederschap.

Bron: coc.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.