Helen en Nadine over tijd …

Helen en Nadine

Ken je het nog, het versje uit Alice in Wonderland:

“Te laat, te laat, te laat,
Geen tijd, geen tijd,
Hoezeer het me ook spijt
Geen groetje kan eraf
Tot kijk
Te laat, te laat, te laat.”

Dat gevoel kennen we allemaal weleens. Je rent maar door om je afspraken en meetings te halen en ook je kinderen op tijd op te pikken bij de opvang. Hup de auto in, snel eten, door naar de voetbal en daarna met grote haast je kind in bed frommelen. Geen tijd. Vreemd want voor iedereen gaat tijd even snel, en anderen lijken altijd en eeuwig op tijd te zijn of zelfs nog tijd over te hebben. Hoe kan dit toch?

Wist je dat mensen verschillend met tijd omgaan? Terwijl jij rent en eigenlijk geen tijd hebt om je af te vragen waarom anderen wel op tijd zijn, ervaren anderen diezelfde tijd heel anders. Tijd om even stil te staan bij de verschillende manieren waarop tijd door mensen beleefd wordt.

Op tijd.

Je hebt mensen die altijd op tijd zijn. Mooi natuurlijk, maar dit vergt ook voorbereiding. Weten wat er in je agenda staat, weten hoeveel tijd iets echt kost en rekening houden met allerlei onverwachte situaties. En dan bij het plannen, ruimte overlaten, met het risico dat deze tijd onbenut wordt. Het kost tijd, maar daardoor zijn mensen die een “op tijd” concept van tijd hebben altijd punctueel met stip op tijd.

Tussen tijd.

Deze mensen plannen meestal heel goed hun tijd in. Het concept tijdmanagement is zeker ook aan hen besteed, alleen dan met 1 belangrijk detail. Wanneer deze mensen op tijd lijken te komen, plannen ze nog snel even iets tussendoor (“oh, maar dan kan ik nog wel even…”). Hierdoor komen ze uiteindelijk steeds net te strak uit in hun planning. Het is dus ook niet vreemd, als zij net 5 of 10 minuten te laat aan komen rennen. Wellicht dat het concept casual late hier zijn oorsprong heeft gevonden.

Welke tijd?

Met deze mensen is het lastig plannen. Ze letten namelijk helemaal niet op tijd. Had jij om 2 uur afgesproken? Oh.. Tja, je kan geluk hebben of pech, maar de kans dat deze persoon per ongeluk op tijd komt opdagen is minimaal. Ergens ook wel een relaxte instelling, alleen wat lastig voor je omgeving.

In welke van deze categorieën val jij? En in welke categorie zou je willen vallen? Misschien wordt het tijd om iets ruimer in je tijd te gaan zitten. Geeft een stuk minder stress. En het kost niets, alleen tijd.

Liefs,

Helen en Nadine

Nadine en Helen

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

3 thoughts on “Helen en Nadine over tijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.