OM gaat niet in beroep tegen vonnis anti-homogeweld Dordrecht

In een persverklaring laat het Openbaar Ministerie donderdag weten af te zien van een hoger beroep tegen de daders van een anti-homogeweldsdelict in Dordrecht. Het COC had het OM opgeroepen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Tekst: Kenneth Steffers

De rechtbank in Dordrecht oordeelde eerder dat de mishandeling van twee homoseksuele mannen niets te maken zou hebben met anti-homogeweld. Dit laatste ondanks specifieke uitlatingen van de daders tegenover de slachtoffers. Daarbij vielen woorden zoals ‘kankerflikker’.

“Het OM had voet bij stuk moeten houden en moeten erkennen dat het in dit geval ging om homofobie”.

COC verbijsterd en zinspeelt op protest

COC-voorzitter Tanja Ineke noemt het besluit van het OM “verbijsterend”. Ze vraagt zich hardop af wat we tegenwoordig nog kunnen definiëren als anti-homogeweld. “Het OM had voet bij stuk moeten houden en moeten erkennen dat het in dit geval ging om homofobie. Dat het OM dat niet doet neem ik ze bijzonder kwalijk”, aldus Ineke.

Het COC is niet van plan om zich zomaar bij het besluit van het OM neer te zeggen en zinspeelt op een protestactie. Wat deze actie precies zal omvatten is nog onduidelijk. Uiteraard zal De Gaykrant hierover berichten als er meer bekend is.

Eerdere berichten van De Gaykrant over deze zaak:

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.