Helen en Nadine zetten hun wereld op de kop…

Helen en Nadine

Het mag geen geheim meer zijn, Helen en Nadine hebben een nieuwe hobby gevonden: AcroYoga. Nadat we begonnen waren met een paar introductiesessies, kregen we de smaak te pakken. We volgen wekelijks les en doen trouw ons huiswerk: oefenen waar en wanneer maar kan!

Dus als de zon schijnt en je treft ons aan in een park, wees dan niet verbaasd als één van ons ondersteboven staat. Of als er iemand lijkt te vliegen. Het ziet er misschien een beetje gevaarlijk en instabiel uit, maar we weten wat we doen.. in redelijke mate.. een beetje dan.. nou eigenlijk nog niet helemaal.. helemaal niet.

Vandaar dat we voor thuis maar een vloermat (of twee) hebben aangeschaft. We willen namelijk niet met een hersenschudding eindigen of de kamer ondersteboven door stuiteren. En die houten vloer, nou, die is best hard!

Nu willen we graag beter worden in de sport, en het simpele antwoord is dan: trainen. Afgelopen week kwam de uitgelezen mogelijkheid voorbij, namelijk de aankondiging van een vijfdaagse trainingssessie. Vijf volle dagen ondergedompeld in AcroYoga, vijf dagen fun, vijf dagen de wereld op zijn kop, vijf dagen genieten! Maar ook vijf dagen pittige oefeningen, vijf dagen uitgedaagd worden, vijf dagen spierpijn verbijten, vijf dagen afzien! Slik..

Het initiële enthousiasme sloeg om in twijfeling: zouden we goed genoeg zijn om deel te nemen? Konden we het überhaupt wel zo lang volhouden? Onze gewone les duurt maximaal 3 uur en dan zijn we inmiddels allang gevloerd. Na de les sprinten we standaard naar de AH om snacks in te slaan, honger! Doe dat maal tien en we moeten letterlijk genoeg eten meenemen om een heel weeshuis te voeden.

De vraag of we goed genoeg zijn, maakte het spannend om aan te melden. Wel doen, niet doen, wel doen, twijfel?! We bekeken de video met de voorwaarden voor deelneming nog eens en stuurden een berichtje aan onze docent. Zou het ons lukken? Nog een keer de video bekijkend: we hebben genoeg tijd nog om te trainen maar sommige oefeningen lijken best pittig! Nog een keer de video: welke oefeningen zijn een draak voor ons en hoe zouden wij die draak te lijf kunnen gaan? We hebben het voordeel dat we samen een setje vormen en dus altijd kunnen oefenen. Wat is het ergste wat ons kan overkomen als inderdaad blijkt dat we niet goed genoeg zijn? Een gemiste sessie, het inschrijfgeld voor het putje, een illusie armer en een deuk in ons ego. Nou, daar kunnen wij prima mee leven. Hoe zou het voelen die vijf dagen te voltooien en allemaal nieuwe oefeningen te leren? TOF! Waanzinnig! Geweldig!

Dat was duidelijk, één druk op de knop en ons lot was bezegeld. De komende maanden wordt het hard trainen en dan gaan we ons even helemaal onderdompelen in AcroYoga! Spannend? Jazeker! Maar daar kunnen we mee omgaan (lees hier hoe we dat doen).

Liefs,

Helen en Nadine

Ps. Als je ons de komende tijd niet kunt bereiken: het zal goed kunnen dat we dan aan het trainen zijn en even onze handen vol hebben.

Nadine en Helen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.