Eerste roze voetbalverslaggever voor De Gaykrant

Voor het eerst in de lange historie van De Gaykrant zal het online medium gaan beschikken over een eigen voetbalverslaggever. Peter Schouten zal vanaf november maandelijks zijn licht laten schijnen over het thema Voetbal en LHBT+. Onder de naam ‘Hand in Hand’ wil het medium beide werelden dichterbij elkaar brengen.

De Gaykrant maakt dit bekend aan de vooravond van een bijzonder betaald voetbalweekend: alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen dragen dit weekend een regenboogband om aandacht te vragen voor diversiteit in het voetbal.

“Voetbal is volkssport nummer één. Het is een misverstand dat het niet zou leven onder de LHBT+ers  in ons land.”

De hhoofdredacteur De Gaykrant: “Wij vinden het een spannende, maar tegelijkertijd vooruitstrevende stap om het onderwerp voetbal te gaan verslaan. Voetbal is volkssport nummer één. Het is een misverstand dat het niet zou leven onder de LHBT+ers in ons land. Dus wij willen het de aandacht geven die het verdient, maar wel op onze eigen wijze.”

Peter Schouten

Peter Schouten: “Wie wedstrijdverslagen verwacht, doet er beter aan om Studio Sport te blijven kijken. Ik zal op mijn eigen originele en creatieve manier aandacht gaan besteden aan voetbal en het dagelijkse leven van LHBT+ers . Dat gaat verrassende inzichten en verhalen opleveren. Ik hoop van harte dat de deuren van alle betaald voetbalclubs en amateurclubs voor ons open staan.”

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.