K3RN: Rotterdamse hiphophomo

Rotterdamse rapper K3RN is homo en dat mag iedereen weten. In zijn nieuwste clip trekt hij met een kast over straat om de reacties te peilen. Wij spraken hem over zijn jeugd, de hiphopscene en zijn toekomstplannen. 

Tekst: Dennis van den Berg

In zijn nieuwste nummer ‘Jouw Pijn’ zingt K3RN over zijn geaardheid. Van jongs af aan weet hij al dat hij homo is. Uit angst heeft hij zijn gevoelens lange tijd onderdrukt, bang voor de reacties van zijn omgeving. “Met dit nummer positioneer ik mij voor eens en altijd als homoseksuele rapper.”

“Ik heb zelfs een aantal relaties gehad met meiden. Alles om maar te verbergen dat ik homo was.”

Straatleven

Het straatleven, dat was zijn omgeving. Opgegroeid in een Molukse wijk in Capelle aan den IJssel, tussen de drugdealers en verslaafden. Zijn vader overleed toen hij 13 was, hij kreeg geen aandacht van zijn moeder die vooral bezig was met haar nieuwe vriend. Semeyon bracht zijn dagen op straat door. “Ik heb zelfs een aantal relaties gehad met meiden. Alles om maar te verbergen dat ik homo was.”

Maar die fase is nu definitief over. Dapper zingt hij over zijn gevoelens, en zelfs over een fictieve relatie met een man. “Ik wilde gewoon laten zien dat het in de hiphop niet altijd draait om drugs, auto’s, vrouwen en geld. Hier in Nederland kun je gewoon jezelf zijn. Bij deze wil ik iedereen steunen die nog in de kast zit en het moeilijk vindt om eruit te komen. Ik zeg altijd: K3RN vertelt de waarheid. Dit is mijn gevoel en dat schrijf ik op.”

“Het is mijn grote droom om ooit op het Milkshake festival op te treden”

Machocultuur

“De hiphopwereld is een machocultuur. Homoseksualiteit is nog een groot taboe. Er zullen wel wat rappers zijn die het accepteren, maar ik denk nog veel te veel niet.” Of hijzelf problemen heeft ervaren sinds zijn coming-out? “Ik had het veel erger verwacht. Tot nu toe heb ik niets vervelends meegemaakt. Mijn familie accepteert het, en mijn vrienden ook, dus alle belangrijke mensen accepteren het.”

Plannen voor de toekomst zijn er nog genoeg. “Het is mijn grote droom om ooit op het Milkshake festival op te treden. En natuurlijk komen er meer nummers en video’s uit. Het liefst wordt ik zo bekend mogelijk binnen de LHBT-scene. En voor de rest zien we wel hoe het loopt.”

De videoclip Jouw Pijn is mede mogelijk gemaakt door:
Film en edit: Maverick AVI 
Artwork en concept: Wietske Lutgendorff 

K3RN – Jouw Pijn (Prod. by Djasobeats)
Spotify: http://bit.ly/jouwpijnspotify
iTunes: http://bit.ly/jouwpijnitunes
Deezer: http://bit.ly/jouwpijndeezer

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.