Lieve heteroseksueel, …

Ik vind het als homoseksueel hartstikke gezellig dat u op ons Pridefeestje wilt komen, ook al heeft u stiekem liever niet dat we ál te vreemd uitgedost onze diversiteit tonen, vindt u dat we wel homo mogen zijn maar wilt u ons liever niet zoenend zien, vindt u het nog steeds geen probleem om aan koppels van gelijk geslacht te vragen wie van de twee nu het mannetje en wie nu het vrouwtje is, gebruikt u termen als ‘homofiliteit’ waardoor u mij het idee geeft dat ik een ziekte heb, voedt u uw kinderen nog steeds het liefst op met Barbie en Ken, schrapt u probleemloos homorollen uit basisschoolmusicals, heeft u nog steeds geen flauw benul wat “undetectable” betekent en blijft u consequent de termen Hiv en Aids door elkaar halen, schrijft u samen met gelijkgestemde intellectuelen geen enkel pamflet tegen homofobie naar de Volkskrant als we weer eens in elkaar geslagen worden of als taxichauffeurs ons weer eens weigeren mee te nemen, haalt u de termen travestiet en transseksueel nogal eens door elkaar en weet u niet of u ze nu met ‘hij’ of met ‘zij’ moet aanspreken, vindt u de discussie over genderneutraliteit sowieso alleen maar nonsens en ziet u onze drag queens die op de Prideboten meevaren niet als de kunstzinnige boegbeelden van onze gemeenschap, maar enkel als mal uitgedoste etalagepoppen die best beschimpt en met waterpistolen natgespoten mogen worden.

U bent van harte welkom op ons feestje dat ‘Pride’ heet, maar áls u de moeite neemt om naar Amsterdam te komen, neem dan ook even de moeite u te verdiepen in wat Pride nu daadwerkelijk betekent.

Als u moeite heeft met het feit dat wij ons tijdens ons feestje niet als grijze (heteroseksuele) muizen kleden, als u de LHBTI+gemeenschap als iets exotisch ziet, als iets dat niet écht deel uitmaakt van onze samenleving, als u meent die lollige drag queens te kunnen beschimpen, als u tijdens de Pride uw eigen feestje aan het bouwen bent, met zulke harde muziek, zoveel drank, en zoveel pilletjes dat de desinteresse voor de botenparade van de grachtenkades afdruipt, dan moet u zich afvragen of u niet beter elders uw feestje kunt gaan vieren.

Samen met uw lallende heteroseksuele vrienden die onze homofiliteit één keer per jaar zo énig en dolletjes vinden.

Met hartelijke groet,

Rick

 

Rick van der Made (Breda, 1968) is dichter en columnist. Hij studeerde Frans, Engels en Pedagogiek. De dichtbundels ‘Wereldreiziger’, ‘Memoires van Huisman’ en ‘Het jaar van de arend’ zijn van zijn hand.

Rick van der Made

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

9 thoughts on “Lieve heteroseksueel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.