Minder aangiften tijdens Pride Amsterdam

Pride Amsterdam is dit jaar een groot succes geworden. Het zonnige zomerweer droeg hier zeker aan bij. Het aantal aangiften van criminaliteit was met 122 aanzienlijk minder dan in 2017. Vorig jaar werden tijdens Pride 300 aangiften gedaan.

Tekst: Paul Hofman

Hoewel het positief verliep, zat er voor enkelen ook een donker randje aan de Pride. Zo weigerde een taxichauffeur Jennifer Hopelezz op de laatste dag van de Pride te vervoeren en werden tijdens de Canal Parade zeventien zakkenrollers opgepakt. Vier van hen stonden op dinsdag 14 augustus voor de rechter wegens diefstal en poging tot diefstal.

Hun modus operandi was eenvoudig maar effectief. De mannen opereerden in tweetallen. De rechter was onverbiddelijk en noemde het strafverzwarend dat de dieven een drukbezocht evenement hadden uitgezocht om toe te slaan.

Een 27-jarige zakkenroller uit Roemenië werd veroordeeld tot drie maanden cel, zijn 33-jarige handlanger moet twee maanden in de gevangenis doorbrengen. Een jonge 21-jarige zakkenroller uit Algerije krijgt vier maanden celstraf opgelegd, net als zijn 24-jarige compagnon. De politie zag hoe zij tijdens de Pride probeerden om spullen uit heuptassen te vissen en portemonnees uit een achterzak te stelen.

Sinds hun arrestatie zitten de mannen vast. Hun celstraf komt bovenop de tijd dat zij al gevangen zitten.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.