LGBTQ Humans of Amsterdam #2

“Ik ben BeyonG, ik ben 32 jaar oud en ik ben een transvrouw met een biculturele achtergrond. Er is niets beters in deze wereld dan jezelf te accepteren voor wie je bent. Het was een hele reis voor mij om mezelf te ontdekken en in feite probeer ik nog steeds uit te vinden wie ik echt ben als persoon. Maar ik weet dat ik de goede richting op ga. Wat mij zorgen baart, is de hoeveelheid discriminatie die er is tegen transpersonen met een biculturele achtergrond.

Ik bedoel de hele LGBTQ+ gemeenschap, of ze nu zwart, wit, gemengd, een vrouw, een man, trans of niet-binair zijn, enz. Ze worden allemaal op hun eigen manier geconfronteerd met discriminatie. Maar het is heel duidelijk dat trans-personen met een biculturele achtergrond veel discriminatie ondervinden. Ze zijn kwetsbaar en hebben nauwelijks een plaats in deze samenleving. Daarom kom ik op voor hen en maak ik me sterk voor deze specifieke groep. Ik doe mijn best om de wereld te laten zien wie ik ben en dat ik trots op mezelf ben, maar ook wat het betekent om trots te zijn. Ik doe dat door mijn verhaal te delen en mezelf naar de voorgrond te brengen in de media. Soms nodigen ze me uit op school om mijn verhaal te delen, maar ook informatie en kennis van wat ‘gender’ is over te dragen. En er zijn allerlei andere manieren waarop ik probeer mij uit te spreken. Omdat er niets beter is dan jezelf te zijn. Dus wees jij! Eén liefde!”

English

“I am BeyonG, I’m 32 years old and I’m a transwoman of color. There is nothing better in this world than to accept yourself for who you are. It has been quite a journey for me to discover myself and in fact, I’m still trying to find out who I really am as a person. But I know that I am headed in the right direction. What concerns me is the amount of discrimination against Trans persons of color.

I mean the entire LGBTQ+ community whether they are black, white, mixed, a woman, a man, trans or non-binary, etc. They all face discrimination in their own way. But it’s very noticeable that trans persons of color face a lot of discrimination. They are vulnerable and hardly have a place in society. That is why I stand up for them and remain strong for this particular group. I do my best to show the world who I am and that I’m proud of myself, but also what it means to be proud. I do that by sharing my story and by bringing myself to the foreground in the media. Sometimes they invite me to school to share my story, but also information and knowledge of what ‘gender’ is. And there are all sorts of different other ways through I which I try to speak up. Because there’s nothing better than being yourself. So be you! One love!”

Foto door © Feargal Agard
Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam, een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.