Jeroen van Holland over antihomogeweld: “Ik loop wel hand in hand”

Jeroen van Holland

Het lijkt steeds beter te gaan met de acceptatie en tolerantie van homo’s, lesbiennes en transseksuelen. En toch voelt Jeroen Gortworst van NOS zich niet veilig genoeg om hand in hand op straat te gaan met zijn vriend. Daarom ging hij praten met iemand die homogeweld heeft meegemaakt, vroeg hij Jeroen van Holland hoe hij zich voelt nu hij uit de kast is, en ging hij praten met een socioloog om te vragen hoe het komt dat mensen gewelddadig reageren op LHBT+ mensen.

Vorige maand kwam Jeroen van Holland uit de kast en daar kwamen veel reacties op. Hij vertelde in onderstaande vlog dat hij gay is en dat de wereld het mag weten. Jeroen Gortworst van NOS op 3 vroeg aan hem of hij hand in hand over straat zou lopen met een jongen. Jeroen zei uit volle borst: ja. Hij laat zich niet tegen houden door homogeweld dat misschien zou kunnen gebeuren.

Ook praat Jeroen met Moa, hij heeft op zijn 16de geweld meegemaakt op straat in Utrecht. Ook hij zegt dat hij zich niet laat bang maken door mensen die hem misschien zouden aanvallen omdat hij gay is. Verder praat Jeroen met een socioloog die uitlegt waarom mensen boos worden of agressief worden als LHBT+ mensen openlijk hun seksualiteit tonen. Dus zoenen of hand in hand lopen.

Bron: NOS Mashup

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.