De jongen achter MEIJT

Meijt X Gaykrant

Martijn van Veen is het gezicht achter MEIJT. Samen met zijn goede vriend Michael de Vos kwam hij ruim een jaar geleden op het idee een gay-quote pagina te maken. Over de naam hoefden ze niet lang na te denken. In de gay community is het woord ‘meid’ niet meer weg te denken. “Als jongen in de gay scene wordt je vaak met ‘meid’ aangesproken. Vooral als koosnaam, hoor. Zo van: MEIJT wat zit je haar leuk.” Dat het MEIJT zou worden stond voor beiden dus vast. 

Tekst: Paul Hofman

Grapje

Wat ooit begon als een grapje is inmiddels uitgegroeid tot een heus bedrijf.  “We wilden onze vrienden en bekenden laten lachen. Via MEIJT willen we de grappige, leuke en shockerende aspecten van de gayscene naar voren brengen. Bevlogen vertelt Martijn over MEIJT, zijn achtergrond en toekomstplannen. “We zijn vorig jaar begonnen op Facebook en Instagram.”

In het dagelijks leven werkt hij een drukke baan in het bedrijfsleven. Toch heeft hij in zijn spaarzame vrije tijd nog nog tijd voor MEIJT. Zo doet Martijns ‘kindje’  ook veel promotie-activiteiten voor feesten en evenementen. En dat allemaal in je eentje? “Mijn goede vriend is jammergenoeg dit jaar gestopt. Het was wat tijd betreft niet meer te combineren met zijn werk.” Of hij het niet zwaar vindt dat alles op zijn schouders terecht is gekomen? “Absoluut niet. Ik vind het juist een uitdaging.”

“Vanaf de eerste dag was het een succes.”

Martijn van Veen van MEIJT
Martijn van Veen: de jongen achter MEIJT.

Binnen een jaar is MEIJT een begrip geworden in de gayscene. Als je een roze feest bezoekt, kun je het witte logo op felroze achtergrond met een opvallende uitspraak niet missen. MEIJT is nu niet alleen meer het bedrijf dat hilarische uitspraken bedenkt en online zet. Aan het bedrijf is inmiddels ook een kledingshop gekoppeld. “Op onze site kun je nu ook t-shirts, hoodies en tanktops bestellen. Met uiteraard de leukste quotes.”

Randje

Zelf komt Martijn uit Zwolle waar hij opgroeide en tot zijn 22e woonde. Hij verhuisde naar Amsterdam. Inmiddels voelt hij zich er als een vis in het water. Zwolle mist hij geen moment. “Het gelovige karakter daar benauwde me.” De Amsterdamse gayscene en in het bijzonder de drag-scene kent geen geheimen meer voor hem. “Ik raak enorm geïnspireerd door verhalen van mensen die ik ontmoet maar ook door teksten op websites.”

MEIJT quotes

Dat de quotes soms over het randje gaan, ziet hij niet als een probleem. “We zijn typisch Amsterdams. We zoeken de grenzen inderdaad wel op. Met hard schreeuwen trekt je wel aandacht. Ik vind dat dat ook wel onze kracht is.” En die grofheid? “We proberen mensen gewoon een beetje wakker te maken.” Bij MEIJT staat voorop dat een boodschap met een serieuze ondertoon wordt gebracht. “Alles met een knipoog.” Het promotieteam is op veel events opvallend aanwezig. De roze MEIJT-kleding met het logo en een spraakmakende quote is niet meer te missen.

“We zijn de roze variant op Loesje”

Strijden

“We willen strijden voor de homo-emancipatie terwijl we ook een kunstvorm zijn. Zichtbaarheid is heel belangrijk. Dat verwachten onze fans van ons.”  Martijn brandt van ambitie. “We gaan ons merk en de promotiewerkzaamheden snel uitbouwen. Naast onze bestaande relaties, willen we ons iets meer richten op kleinere gay organisaties en stichtingen om deze onder de aandacht te brengen. Gewoon een steuntje in de rug geven.” Ook het bezoeken van nog meer festivals. Hij kan niet wachten zijn droom te realiseren.

Meer weten? www.meijt.nl

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.